Hoće li nadolazeće konzole biti skuplje nego ikad?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA brojnim leakerima, PlayStation 6 i Xbox konzole bit će nešto skuplje nego što brojni gejmeri očekuju. Ova spekulacija dolazi nekoliko dana nakon što je Sony rekao dioničarima kako je "vrlo teško" smanjiti cijenu PlayStationa 5 zbog veličine njegovog čipa. Zbog toga, očekuje se da će nasljednik biti osjetno skuplji.

Microsoft najavio poboljšanje Xboxa

"Buduće konzole će ili imati nešto slabija poboljšanja ili značajno visoke cijene", naveo je Kepler u svojoj objavi na X-u (Twitteru). Smatra kako manji čipovi više neće biti značajni za uštedu na konzolama.

"Zbog ovoga AMD napušta tržište GPU-a", "Znači, umjesto 100 milijardi zaradit će 90?", "Ako cijene konzola narastu, računala će postati popularnija", "Mislim da će kapacitet porasti, ali će nam se to naplatiti na potrošnji energije", "Mislim da si u krivu", "Ovo mi djeluje kao glupost" neki su od komentara na njegovu objavu.

Kako Sony, čini se, neće spuštati cijenu PlayStationa 5, mnogima je logično da njegov nasljednik bude skuplji. Također, Microsoft je najavio slična povećanja cijena za Xbox Series X|S u odabranim regijama. No, Microsoft tvrdi da će sljedeća generacija Xbox konzola biti "najveći tehnički skok."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.