Fortnite uskoro stiže na iPhone u EU

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

EPIC GAMES, tvorac popularne videoigre Fortnite, objavio je da će se ona uskoro vratiti na iPhone uređaje unutar Europske unije. Nakon sukoba s Appleom oko naknada u App Storeu, Fortnite je uklonjen 2020. godine, ali sada se vraća. Bit će dostupan preko Epic Games Storea i nezavisnih trgovina aplikacijama kao što je AltStore.

Epic Games je najavio da će njegova trgovina aplikacijama Epic Games Store uskoro biti dostupna na iOS-u u EU te na Androidu globalno. 

Epic planira ponuditi i druge mobilne igre u trgovinama trećih strana

"Fortnite će se uskoro vratiti na iPhone uređaje u Europskoj uniji, a Epic Games Store će biti dostupan globalno na Androidu. Ova trgovina će pružiti povoljne uvjete za sve programere, uključujući naknadu od 12% za transakcije koje Epic obrađuje te plaćanja putem drugih servisa bez naknade", napisao je između ostaloga Epic Games u svojoj objavi

Osim Fortnitea, Epic planira ponuditi i druge mobilne igre u trgovinama trećih strana. Najavili su da će povući Fortnite i druge Epic igre iz Samsung Galaxy Storea kao "znak prosvjeda protiv odluke Samsunga da automatski onemogući instaliranje aplikacija izvan službene trgovine na Samsung Android uređajima".

Datum povratka Fortnitea na iOS nije određen, ali očekuje se da će se igra pojaviti na tržištu u nadolazećim tjednima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.