Evo koja sredstva za izbjeljivanje treba isprobati kada mislite da rublju nema spasa

Foto: pixabay.com/konzum.hr/dm.hr/bazzar.hr/mall.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BISERNO bijela posteljina i ručnici u trenutku stvaraju dojam čistoće, no sa svakim pranjem tekstil pomalo gubi na bjelini. Ako posteljinu želite vratiti u život i ponovno je učiti besprijekorno bijelom, donosimo vam preporuke nekoliko proizvoda koje vrijedi isprobati.

Osim tradicionalnih rješenja za izbjeljivanje poput varikine i Domestosa, izdvojili smo i proizvode koji su prikladni za korištenje na osjetljivijim tkaninama.

Cekina Varikina za izbjeljivanje i dezinfekciju, 1.46 € (11 kn)

Varikina je najjeftinije i najjednostavnije rješenje za izbjeljivanje rublja, ali ona se mora koristiti u strogo propisanim količinama kako ne bi oštetila tkaninu. 

Osim toga, namijenjena je korištenju na pamuku, pa ako želite izbijeliti osjetljiviji materijal, trebat će vam neko manje agresivno sredstvo za izbjeljivanje.

Domestos Izbjeljivač rublja, 2. 65 € (19.97 kn)

Osim varikine, bijeli Domestos također je provjereno učinkovit u izbjeljivanju izdržljivijih tkanina. Domestos se, poput Cekine, može koristiti isključivo na bijelom rublju, a može ga se pronaći u Konzumu.

Prašci za izbjeljivanje

Oxi Power Weiss sredstvo za izbjeljivanje rublja, 3.04 € (22.90 kn)

Denkmit izbjeljivač Oxi Power odstranjuje mrlje i savršen je za bijelo rublje, košulje i majice, a uklanja i masne mrlje s kuhinjskih krpa.

Prašak treba nanijeti na mrlje i ostaviti da djeluje otprilike pola sata, a potom rublje treba oprati u perilici. Oxi Power sredstvo za izbjeljivanje može se pronaći u dm-u.

Vanish Oxi Action Prašak za bijelo rublje, 10.48 € (78.96 kn)

Vanish Oxi Action namijenjen je korištenju na bijelim tkaninama. Prašak treba pomiješati s vodom, a smjesa se potom nanosi na mrlju.

Nakon otprilike pet minuta odjeća se može oprati na uobičajenoj temperaturi. Vanish možete pronaći u Konzumu.

Odstranjivač mrlja od boja nastalih u pranju, 2.38 € (17.93 kn)

Dr. Beckmann odstranjivač mrlja od boje uklanja neželjene boje s bijelog i obojenog rublje nastale tijekom pranja, a može se koristiti na osjetljivim materijalima poput vune i svile.

Prigodan je za korištenje na svim temperaturama, kao i na materijalima u svim bojama. Prašak treba otopiti u 6 litara vode te potom dodati rublje i ostaviti da se natapa minimalno četiri sata.

Sredstva u spreju

KH7 odmašćivač, 3.95 € (29.76 kn)

U slučaju da vam problem ne pričinja gubitak bjeline, nego s rublja pokušavate ukloniti žute fleke od razne kozmetike, dobar izbor mogao bi biti KH7 odmašćivač. Sredstvo treba našpricati na mrlju i ostaviti neko vrijeme da djeluje.

Dax Oxy Sredstvo za odstranjivanje mrlja, 2.25 € (16.99 kn)

Sredstvo za odstranjivanje mrlja Dax Oxy može se koristiti na bijeloj i šarenoj robi, a može se pronaći u Konzumu.

Održavanje bjeline

 Osim navedenih SOS proizvoda za izbjeljivanje i uklanjanje mrlja, za očuvanje bjeline neophodno je koristiti dobar deterdžent.

Neki od klasičnih deterdženata koje mnogi preporučuju su Dash i Ariel Professional.

Ariel Professional Plus, 41.14 € (309.97 kn)

Praškasti deterdžent Ariel Professional Plus profesionalni je deterdžent namijenjen uklanjanju mrlja. Dubinski čisti, ostavlja blistavu bjelinu i svjež miris, a učinkovit pri niskim temperaturama. Pakiranje od 13 kg pronašli smo u ponudi web trgovine Bazzar.

Dash prašak regular, 8.76 € (66 kn)

Dash se može koristiti za ručno ili pranje rublja u perilici. Namijenjen je uklanjanju tvrdokorne prljavštine, a pronašli smo ga u ponudi web shopa Mall.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.