Kuhinjske pločice kakve ima Jennifer Garner nikada neće izaći iz mode, evo zašto

Screenshot/Foto: Instagram/Shutterstock/fero-term.hr/bauhaus.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

METRO, poznatije kao subway pločice, kakve ima Jennifer Garner u svojoj kuhinji, dizajneri smatraju bezvremenskim. S obzirom na to da glumica često dijeli recepte i svoje kulinarske avanture s pratiteljima na Instagramu, pritom pruža i uvid u uređenje svoje kuhinje.

Jennifer se odlučila na kuhinju u tradicionalnom stilu, s bijelim ormarićima, spomenutim bijelim subway pločicama i sivom mramornom radnom površinom. Dizajneri ističu da ovakav stil kuhinje nikada neće izaći iz mode, a posebno hvale njen izbor zidnih pločica.

"Ovakve pločice mogu transformirati prostor"

"Jenniferina kuhinja je izvanredan primjer kako pravi izbor zidne obloge može transformirati prostor", kaže Nina Lichtenstein, dizajnerica interijera iz Westchestera, prenosi Livingetc. "Bijele subway pločice ne samo da doprinose bezvremenskoj eleganciji, već su i strateški dizajnerski izbor koji poboljšava ukupnu estetiku prostora."

Nina naglašava da su ovakve pločice popularan izbor već desetljećima, i to s dobrim razlogom: "Njihove jednostavne, čiste linije stvaraju klasičan izgled koji nikada ne izlazi iz mode te vaša kuhinja godinama ostaje šik i moderna."

Dizajneri također hvale ove pločice zbog funkcionalnosti. "Tamo gdje se kuha, sigurno će hrana ponekad završiti gdje ne bi trebala. Zato je važan odabir pravih materijala, a zidna obloga prva je linija zaštite koja održava zidove čistima i besprijekornima", objašnjava Karen Loc, glavna dizajnerica u Lore Designu iz New Yorka.

Mogu se uklopiti u različite stilove kuhinja

"Ovakve pločice su izrađene od keramičkih i porculanskih materijala te se peku na visokim temperaturama, što ih čini izdržljivima i nepropusnima, idealnima za odbijanje vlage. Njihova glazura stvara glatku površinu koja je jednostavna za čišćenje", dodala je Karen. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dizajneri se slažu da su ovakve pločice svestrane i da se mogu sjajno uklopiti u različite stilove kuhinja, od klasičnih do modernih. Mogu se i slagati na različite načine za dobivanje upečatljivog izgleda. Osim toga, bijele pločice pomažu unijeti više svjetla u prostor. 

"Bijela boja reflektira svjetlost te čini kuhinju svjetlijom, što je posebno korisno u manjim kuhinjama ili prostorima koji nemaju prirodno svjetlo", kaže Nina Lichtenstein. 

Zidne pločice May Murinni Metro White, sjaj, Fero-Term, 25.22 eura/m2
Zidna pločica, Bauhaus, 13.64 eura za karton
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.