Ako puno naručujete preko interneta, skinite ovu aplikaciju

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ALATI za pretraživanje slika postali su nužnost ako želite kupovati na internetu. Tiktokerica Erin Confrontini (@itserinconfortini) je u viralnom videu pokazala i kako, a na ovu ju je temu potaknuo nedavno objavljen video u kojemu djevojka otkriva kako je kupila set od 165 dolara, da bi shvatila da je proizvod zapravo sa Sheina.

>> Kupila set za 165 eura i na jednom komadu otkrila etiketu Sheina: To je ludo

Uvijek pretražite internet

Video koji je objavila Erin prešao je 3.9 milijuna pogleda i skupio preko 450.000 lajkova. Objasnila je kako pretražiti fotografije odjeće prije nego što ju stavite u košaricu. Rješenje je Google Objektiv (Google Lens), a ona je pokazala pretraživanje putem browsera. Isto je moguće i u mobilnoj aplikaciji. Uploadajte ili uslikajte željeni artikl i pogledajte gdje će ga Google sve pronaći.

@itserinconfortini

this jaded london shein stuff is sending me - literally everything is made in the exact same factories & different labels are just slapped on them so heres how to reverse image search for clothing to make sure you’re getting the best deal :)

♬ original sound - Erin Confortini

"Trgovci na Amazonu također kupuju sa Sheina i naplaćuju trostruko više", "Svi mi se obraćaju svisoka jer kupujem na Sheinu, ali zapravo svi kupujemo isto, samo neki troše više", "Više nema načina da kupujemo održivo", "Ovako pretražujte i namještaj", "Kao da je sve ili Shein ili Temu", "Ovo znam već godinama i nitko mi nije vjerovao", neki su od komentara ispod videa.

Ovo nije prvi put da su kupci primijetili sličan problem s odjećom naručenom s Amazona. Tako je jedna tiktokerica naručila istu vestu s Amazona i Sheina po različitim cijenama, a kad su stigle, primijetila je da su gotovo iste. Na vesti s Amazona je bila odrezana etiketa.

Dakle, ili skinite Google Objektiv na mobitel ili se poslužite svojim preglednikom. Nebitno je kako, ali uvijek istražite odakle je proizvod koji kupujete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.