AirTag 2 se ne očekuje prije 2025. jer Apple ima višak zaliha prve generacije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO ste se nadali drugoj generaciji AirTaga, morat ćete malo pričekati. Prema najnovijem izvješću Bloomberga, Apple je prvotno razmatrao lansiranje AirTaga 2 negdje 2024., ali je umjesto toga odlučio pričekati do sljedeće godine.

U najnovijem izdanju svog biltena Power On, novinar Mark Gurman iz Bloomberga objašnjava da Apple "ne žuri" s objavom AirTaga 2. Gurman ističe da Apple ima malu konkurenciju na mreži Find My, a trenutni AirTagovi "još uvijek rade prilično dobro i imaju većinu značajki koje biste željeli."

Apple se suočava s izazovom jer je "očito proizveo previše" AirTagova, prema najnovijem izvješću. Navodi se da su maloprodajne trgovine i skladišta prepuna ovih uređaja.

Nema smisla čekati drugu generaciju

Što se tiče AirTaga 2, prema izvješću Bloomberga, možemo očekivati nadograđeni bežični čip u skladu s najnovijim dijelovima unutar najnovijih iPhonea i Apple Watcheva. Ovo se odnosi na drugu generaciju Ultra-Wideband čipa, prisutnog u iPhoneu 15, Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2. Taj čip omogućuje komunikaciju s drugim uređajima s istim čipom na proširenom dometu, u usporedbi s čipom U1, prisutnim u prethodnoj generaciji iPhonea i AirTagova.

Dakle, ako vam je danas potreban AirTag, možda nema smisla čekati drugu generaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.