Znate li zašto je ova problematična manekenka obrijala glavu?

Foto: Splash News, Instagram

OVA je djevojka godinama poznata modnom svijetu.

No niti jedna njezina revija ili naslovnica nije imala takav odjek u javnosti kao ona britanskog Voguea u studenom prošle godine, koja je bila prva pod vodstvom novog glavnog urednika Edwarda Enninfula.

Manekenka Adwoa Aboah bila je lice koje se smiješilo s naslovnice, a modni i celebrity svijet bili su oduševljeni ovim potezom.

Kao prvo, Adwoa nije mlada bjelkinja, čime je Edward odmah pokazao kako ne misli šutjeti o takvim problemima u modnom svijetu, a kao drugo, radi se o djevojci problematične prošlosti, čime je Edward pokazao kako želi i podizati svijest o određenim društvenim problemima.

Adwoa već godinama otvoreno priča o depresiji i bipolarnom poremećaju od kojih je patila te nezadovoljstvu izgledom jer je bila "drugačija" od ostalih djevojčica.

Odrasla je u bogatoj londonskoj četvrti s dobrostojećim i utjecajnim roditeljima, no unatoč tome, upala je u probleme s drogom sa svega 14 godina, a otkrila je i kako nikada nije imala puno prijatelja, što je dodatno pogoršalo njezino psihičko stanje.


 
S 21 godinom završila je na odvikavanju, no nakon što se vratila kući u London, u listopadu 2015. godine, pokušala se ubiti predoziranjem, a tada je u komi provela puna četiri dana. Danas na takve stvari ne pomišlja, a vrlo je aktivna u radu s udrugama koje pomažu ženama sa sličnim problemima.


Osim što je bila problematična, buntovna manekenka, obrijala je i glavu u znak protesta, kao svojevrsno "j*** se, modni svijete", no njezinim se agentima to svidjelo, a danas je jedno od traženijih lica.



Britanski GQ zbog iskrenosti ju je proglasio i "ženom 2017. godine", a manekenka je rado viđena gošća raznih holivudskih događanja.

Tako je jučer Adwoa bila jedna od glavnih uzvanica partyja koji je u New Yorku organizirala jedna poznata linija kozmetike, a zasjala je u crvenoj haljini i visokim crnim štiklama te nas tako podsjetila na svoju životnu priču koja dokazuje da se svaki problem može riješiti, samo treba biti hrabar. Bravo!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.