U svim ovim cipelama izgledate starije nego što jeste

Foto: instagram, Bershka, Mango, Pull&Bear, Zara

POZNATO je da u određenim odjevnim komadima i bojama žene izgledaju starije.
 
No, jeste li znali da isti učinak može imati i vaš izbor obuće? Modni eksperti tvrde da postoje određeni modeli cipela u kojima ćete uvijek djelovati starije nego što jeste, a vjerujemo kako ni jedna od vas to ne želi. Zato vam odmah otkrivamo i kojim biste ih modelima trebale zamijeniti, kako biste izgledale u skladu sa svojim godinama pa čak i mlađe.
 
Zaobljeni vrh vs. špic
Zaobljeni vrh, Mango, 229,90 kn; špic, Mango, 449,90 kn
 
Posljednjih su sezona opet u modi cipele s mini potpeticom, koje uglavnom dolaze u izdanjima sa zaobljenim vrhom i sa špicom. A ako su vas ove prve uvijek podsjećale na nešto što bi nosila vaša baka, djelomično ste u pravu, jer ćete upravo u modelu sa zaobljenim vrhom izgledati starije. Stoga radije izaberite one sa špicom, u kojima ćete djelovati mladenački, ali i moderno.
 
Platforma vs. blok potpetica
 
Platforme, Zara,  229,90 kn; blok peta, Zara, 349,90 kn
 
Platforme su ovog ljeta opet na vrhuncu popularnosti, ali to ne znači i da su u ovom slučaju bolji izbor. Cipelice s blok potpeticom jednako su stabilne i udobne, kao modeli s platformom, samo što u njima nećete djelovati starije.
 
"Muške" cipele vs. tenisice
 
"Muške" cipele, Pull&Bear, 119,90 kn; tenisice, Pull&Bear, 249,90 kn
 
Ljubiteljice cipela koje inspiraciju crpe iz muškog stila, imamo lošu vijest za vas. Kožne crne cipele na ženama uglavnom djeluju grubo, čak i u kombinaciji s najženstvenijim odjevnim komadima te dodaju godine. Umjesto njih, radije izaberite neke trendy tenisice, koje danas slobodno možete kombinirati i s romantičnim haljinama te suknjama.
 
Gležnjače s otvorima vs. obične gležnjače
 
Otvorene, Zara, 449,90 kn; zatvorene, Zara, 149,90 kn
 
Modni znalci kažu da su ljetne gležnjače s otvorima na prstima i petama stvar prošlosti. Takvi modeli možda su imali svoj trenutak slave prije nekoliko sezona, ali danas su "demode" te će vas također postariti. Ako već volite nositi gležnjače, onda radije odaberite one "normalne", bez ikakvih šupljina.
 
Anatomske vs. gumene natikače
 
Crne, Bershka,  79,90 kn; ružičaste, Bershka, 179,90 kn
 
Čule ste da su natikače ovog ljeta hit pa ste jedva dočekale prošetati svoj omiljeni anatomski par izvan kuće? U takvima ste samo izgledale starije nego što jeste, a želite li djelovati mladoliko i trendy, onda radije odaberite natikače od gume i to u nekoj jarkoj boji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.