Želite taj posao? Ovo su stvari koje ne smijete obući

Foto: Harper's Bazaar

POTENCIJALNO radno mjesto nije mjesto za modne izlete.

1. Štikle koje rijetko nosite
 
Pravilo je jednostavno: ako nosite cipele manje od jednom mjesečno, zaboravite na njih u ovakvim situacijama. Pete, platformice, to je sve isto. Morate hodati samouvjereno i udobno, ako želite ostaviti dobar dojam, da ste pouzdana osoba za to mjesto.
 
2. Velika torba
 
Ne trebate ručak, torbicu sa šminkom, bocu s vodom i teški planer u velikoj torbi, dok se rukujete s potencijalnim poslodavcem. Možda vam zvuči nevjerojatno, no oversized torbe mogle bi signalizirati činjenicu da niste u mogućnosti prepoznati nevažne detalje, odnosno da niste sposobni prepoznati bitne stvari. Odlučite se za manju torbu, jasnog oblika i neutralnih boja, koja nije upadljiva, a ako trebate nositi svoj životopis, radove i slično, sasvim je u redu da ih stavite pod ruku.
 
3. Traperice
 
Želite znati kakvu poruku traperice prenose vašim potencijalnim šefovima? Da ste uložili minimum truda u ostavljanje dobrog prvog dojma, a to se može prevesti i na loš dojam o vašem stavu. Čak i ako ste se prijavili za posao u medijima ili nekoj start-up tvrtci, što su dvije vrlo opuštene poslovne okoline, najmanje što možete učiniti jest zamijeniti traperice za crne hlače ili neku još elegantniju verziju.
 
4. Lepršave, boho tkanine
 
Vi ste trendseterica i to je odlično većinu vremena. Međutim, intervju za posao nije mjesto na kojem bi to trebali biti. Imajte na umu da neki menadžeri i poslodavci ne prate toliko modu kao vi, odnosno nisu tako stylish pa bi vaše kreacije lako mogli smatrati "neurednima".
 
5. Ništa previše u trendu
 
Drugim riječima, klonite se svega čime bi mogli postići da vas tvrtka i poslodavac pamte samo zbog toga što ste obukli, a manje zbog postignuća i odličnih ideja. Bomber jakna odlična je za kavu u gradu ili večeru s prijateljima, ali ne i za poslovni sastanak s potencijalnim novim šefom. 
 
Što biste trebali odjenuti?
 
Svoju verziju "poslovnog". Svaka industrija i posao imaju vlastiti dress code pa sami prosudite što je za njih savršen outfit. Dodajte detalj, koji će odraziti vašu osobnost, samo pripazite da pritom ne pretjerujete.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.