Zbog ovih 6 pogrešaka žalite nakon svakog šopinga

Foto: Instagram

ŠOPINGIRAJTE bez žaljenja.

1. Više brinete o veličini, nego o udobnosti

Diskvalifikacija određenog komada odjeće, samo zato što ne odgovara veličini, koju želite, nešto je čega se trebate pod hitno riješiti. Veličina ne definira ono što ste pa je krajnje vrijeme da se prestanete zamarati takvim oznakama na odjeći. Ono što je bitnije jest da vam odjeća pristaje kao salivena te da se u njoj osjećate samopouzdano i ugodno.

2. Kupujete zbog marke

Razumljivo jest da želite dodati malo luksuza u svoj ormar te definitivno postoje stvari na kojima ne biste trebali štedjeti. No, danas postoje vrlo pristupačne marke, koje također nude neke kvalitetne komade.

3. Nemate određeni iznos

Vjerujemo kako biste voljeli bezbrižno šopingirati, tako da samo vadite karticu, kad god vam se nešto svidi, no nažalost, realnost je često vrlo okrutna. Pa ako se kasnije ne želite gristi i primati za glavu, unaprijed odredite iznos, koji možete potrošiti, dignite ga s bankomata, a karticu ostavite doma.

4. Fokusirate se na trendove

Budite pametniji te razmišljajte i o budućnosti, a ne samo sadašnjosti, jer trendovi dolaze i odlaze, no neke su stvari vječne. Zato je sasvim u redu kupiti tu gingham suknju, koja vam se sviđa, no ne trebate 10 komada s istim uzorkom. Također, poderane traperice su sada in, no hoćete li ih htjeti za godinu-dvije, kada ćete biti ozbiljnija žena? Vjerojatno ne!

5. Podcjenjujete moć modnih dodataka

Sljedeći put kada osjetite poriv za kupnjom još jedne male, crne haljine, razmislite s kojim modnim dodatkom, onu staru u trenu možete transformirati da izgleda kao nova. Tako ćete uštedjeti novac, a njime možete transformirati i ostale komade u svom ormaru.

6. Nestrpljivi ste

Potrebno je puno energije, vremena i strpljenja da pronađete "zlatne" komade. Ako želite uložiti u statement komad, onda morate biti spremni loviti ga. Nemojte samo ući u prvu trgovinu i zadovoljiti se bilo čime, samo zato što vam se ne da uložiti malo truda i tražiti savršen komad. Često tako i nađemo najbolje komade, a ponekad i po povoljnijim cijenama, nego što smo očekivali.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.