Zavirili smo u ponudu najposebnijeg dućana u Zagrebu

Foto: Luka Šangulin/Index

OVA modna ideja osvojila nas je na prvu.

Jeste li već čuli za Modni kolektiv? Radi se o neobičnom dućanu, koji se smjestio na sam vrh Tkalčićeve ulice u Zagrebu, na adresi Tkalčićeva 73, a radi se o mjestu gdje možete donijeti odjeću koju više ne nosite i posuditi što god vam se sviđa.



Sve osobe starije od 16 godina, mogu postati članovi Modnog kolektiva, a njegove simpatične vlasnice otkrile su na princip posudbe. Tako postoji članarina od 400 kn mjesečno, odnosno 200 kuna za studente, koja uključuje neograničen broj posudbi, no postoji i mogućnost jednokratne posudbe, u iznosu od 50, 70 ili 150 kuna te kaucije u iznosu od 100 kuna, koja vam se vraća nakon što neoštećeni komad vratite natrag na njihove police.



"Odjeća se posuđuje na tjedan dana. Članovi imaju mogućnost produljenja do 2 tjedna, ali se po isteku tog vremena odjeća mora vratiti u Kolektiv. Za svaki dan kašnjenja s povratom zaračunava se zakasnina od 5 kn po danu. Ako se niti nakon 30 dana odjeća ne vrati u Kolektiv, smatrat će se ukradenom, a članu će biti onemogućena daljnja posudba. Odjeća je naša briga. Sva se odjeća šalje vanjskim suradnicima na pranje i kemijsko čišćenje nakon nošenja", otkrivaju nam poduzetne cure.



"Manja oštećenja spadaju u održavanje odjeće i naša su briga. Veća oštećenja dajemo na procjenu našim krojačicama, koje dalje određuju korake u saniranju odjeće. U takvim slučajevima se iznos uplaćene mjesečne članarine koristi za popravak oštećenog artikla, a član mora ponovno uplatiti članarinu za tekući mjesec, ako želi nastaviti s posudbama."



Brojne Zagrepčanke oduševio je ovakav koncept dućana, a pohvale i podrška došle su iz raznih dijelova Hrvatske. No, ipak, cure su nam otkrile kako još uvijek postoje i one žene koje su vrlo skeptične prema takvoj robi. Tu uskačemo upravo mi, koji smo jednu sunčanu subotu iskoristili kako bismo provjerili što se nalazi na policama ovog neobičnog dućana.



Vjerujemo kako ćete itekako pronaći nešto za sebe, a odlična je vijest i kako se u dućanu jednom mjesečno održava i Modni bazaar, na kojem možete kupiti odjeću poznatih domaćih blogerica.



Obzirom da stiže i sezona vjenčanja, vjerujemo kako ćete razmisliti o ovakvom konceptu odijevanja.

Pssst! Modni kolektiv poznat je i po tome što organizira pop-up gostovanja mladih brandova. Dosad su gostovali FrouFrou bikini, Neha Neha, Talya design, Mia O'Mara ruksaci, Lola Tees, Destiniia, Nitoya, Poppy Bags i drugi.
 

 


 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.