Vrijeme je za veliko čišćenje ormara

KOLIKO ste puta otvorile svoj ormar i, nakon što vas je zatrpala roba koja je počela iz njega ispadati, suočile se s činjenicom da - nemate što obući. Vaša najgora noćna mora se ostvarila. Ormar pun robe koja vam je mala, velika, izašla iz mode ili tko zna što. Za taj problem postoji jednostavno rješenje, a zove se "veliko pospremanje". Promijenite nekoliko stvari unutar vašeg ormara i dobit ćete na preglednosti, lakše ćete pronalaziti određenu košulju ili hlače u kreativnom neredu koji vlada vašim ormarom. Kako bi doveli vaše ormare u red i skratili si vrijeme spremanja, evo par osnovnih savjeta.

Bacite se na posao

Vjerojatno vam je teško rastati se s većinom majica, haljinica i ostalih odjevnih komada. Možda vam je majica jako draga iako ju niste obukle zadnjih par godina ili vjerujete kako će se takve stvari opet vratiti u modu, pa zašto ju onda baciti. Koji god da je slučaj u pitanju, čistku ormara morate napraviti. Stvari koje niste obukle godinama, hlače koje su vam velike ili u koje više ne stanete i stvari koje su vam jednostavno dosadile, bacite ili ponudite nekoj frendici. Ako i nju nagovorite da napravi čistku svog ormara, možete imati mali, privatni buvljak. Možda je njoj dosadila baš ona haljinica, koju vi ljubomorno škicate.

Neka vaš osnovni cilj bude preglednost

Drugi korak je vratiti sve u ormar. Najlakše i najbrže ćete pronaći određenu majicu, haljinicu ili bilo koji drugi komad odjeće ako ih složite na način koji vama najbolje odgovara. Pa tako možete sortirati robu po njenoj nosivosti - za posao, za izlaske, sportska odjeća, svečana. Na način da majice s dugim i s kratkim rukavima slažete na jednu policu, hlače na drugu, veste, haljinice… To su sigurni načini koji će vam olakšati da nađete majicu koju tražite i samim time skratiti vrijeme svakodnevnog spremanja za posao ili bilo koju drugu prigodu.

Poštujte klasične komade odjeće

Klasičnu i svevremensku odjeću svakako ostavite. Takve odjevne komade ćete uvijek moći odjenuti i iskombinirati na mnogobrojne načine, mijenjajući ih s otkačenim i trendovskim detaljima. Ako ste nakon čistke i slaganja užasnuti smanjenom količinom robe koja se nalazi u vašem ormaru, ne očajavajte. Sigurno će opet, nakon nekog vremena, neke stvari pasti u zaborav ili barem na dno vašeg ormara.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.