Uživaj u malim stvarima

MALE stvari čine čovjeka sretnim, a velike još sretnijim. No, kako ne bi provela život čekajući velike stvari, događaje i geste za pamćenje, uživaj u malim stvarima koje su svuda oko tebe, koje se događaju svaki dan i čine te sretnom osobom. Nudimo ti par savjeta kako uživati i cijeniti male svakidašnje stvari.

Osmijeh

Ne kaže se uzalud da osmijeh otvara sva vrata, a možda i pokoji prozor. Primi osmijeh druge osobe, tete u dućanu, susjeda ili mame sa zahvalnošću (ne to ne znači da se za osmijeh moraš zahvaliti). Osobi koja ti poklanja osmijeh uzvrati istom mjerom ili budi ti prva koja će se nekome nasmiješiti i tako uljepšati dan. Osmijeh je svakidašnje razvlačenje naših usana koje je danas sigurno premalo cijenjeno i navikli smo ga vidjeti kad netko nešto treba i usiljen osmijeh češće nego iskreni. To se može promijeniti, a promjena može krenuti i od tebe.

Lijep i sunčan dan


Pa što onda ako nemaš društvo za kavu? Zar ćeš propustiti lijep i sunčan dan? Slobodno vrijeme iskoristi za šetnju i odi do najdraže terase kafića. Uživaj u suncu, kavi i svom društvu. I tako bi vjerojatno većina tvojih prijatelja dala sve da može biti na tvom mjestu. Ako tražiš posao ne moraš sjediti doma i ne izlaziti dok ga ne nađeš, a od učenja za ispite moraš kad-tad uzeti pauzu, zato nema potrebe za osjećaj grižnje savjesti.

Kompliment

Bilo da dobivaš komplimente svaki dan ili se to ipak događa nešto rjeđe, uvijek ga je lijepo čuti. Nemoj dovoditi u pitanje iskrenost osobe i tražiti dlaku u jajetu već dopusti sama sebi da ti taj kompliment uljepša dan. Jer ipak je lijepo, a i poželjno čuti kako izgledaš super, kako ti kosa prekrasno svjetluca na suncu, a tvoj osmijeh je očaravajući.

Izležavanje


Bez obzira na to od kojeg benda ili pjevača ti se naježi koža na cijelom tijelu, priušti si sat vremena odmaranja i uživanja u najdražim pjesmama. Nitko se neće ljutiti ako ostaneš sat vremena dulje u krevetu (osim tvog šefa, ako radiš) jer i tako si to ne možeš priuštiti svaki dan. Kada možeš, uživaj u izležavanju i maštarijama kojima te put glazbe nosi.

Nazovi baku


Vjerojatno u većini uspomena iz djetinjstva, glavnu ulogu igra tvoja baka. Uvijek je s rado sjetiš i prepričavaš pustolovine koje si s njom proživjela. Upravo zato, iako si sad velika cura ponekad obraduj svoju baku pozivom. Njoj će sigurno biti neizmjerno drago i njena tepanja će te sigurno vratiti u sjećanja zaigranog djeteta s kečkicama i osmijehom. A lijepe uspomene je uvijek poželjno ponovno proživjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.