U Hrvatskoj po prvi put predstavljena modna revija u virtualnoj stvarnosti

Foto: Screenshot Youtube

POZNATI tjedan mode integrirao je visoke tehnologije u svijet mode putem virtualne stvarnosti.

Na posljednjem izdanju tjedna mode Fashion.hr. modni je sadržaj sniman inovativnom 360° VR tehnologijom. Zahvaljujući 360° kamerama, koje su bile postavljene na pisti, gledatelji sada imaju priliku doživjeti jedinstveno subjektivno iskustvo mode, baš kao da su i sami bili svjedoci tog trenutka.

Na predstavljanju ovog pothvata, uživali su i brojni dizajneri te poznate osobe.

Među njima su bili Vanda Winter, Edita Misirić, Tihana Harapin Zalepugin, Ivica Klarić, Robert Sever, Nikica Ivančević, Martina Felja, Martina Budek, Ana Maria Ricov, Ogi Antunac, Zoran Aragović i mnogi drugi.

"Ovo je prvi put da se modni sadržaj na ovako direktan način približava široj publici i sretni smo što smo prvi u Hrvatskoj, a među prvima u svijetu, ponudili ovo iskustvo svim našim fanovima. Ova jedinstvena tehnologija pruža nevjerojatne mogućnosti i vjerujem da je ovo početak jedne nove ere, kako u modnom svijetu, tako i u načinima prezentiranja drugih sadržaja. Jako smo ponosni na činjenicu da smo prepoznali trenutak i pronašli način kako da realiziramo ovaj, tehnički zahtjevan, projekt“, izjavio je Vinko Filipić.

Video materijal sniman je za vrijeme tjedna mode u ožujku, a posebna poslastica je revija poznatog dizajnera Ivice Klarića s brendom IK Studio, čiji je defile snimljen 360 tehnologijom.

A kako to izgleda, pogledajte u kratkom videu.

Pssst!  Za 3D prikaz videa potrebno je pomicati mobilni telefon u željenom smjeru gledanja, a ukoliko gledate desktop verziju pomicanjem strelice dobit ćete potpuni 360 doživljaj.

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.