Trik s ledom za zategnutije lice koji je koristila i Marilyn Monroe

Foto: Getty, Instagram

MORAT ćete malo stisnuti zube, no isplatit će se.
 
Kako se odavno kaže: nije lako biti žena te za ljepotu ponekad treba trpjeti. A da je ovo posljednje itekakva istina, kao i ovo prvo, svjedoči, među ostalim, trik s kockicama leda koji vam pomaže u prirodnom zatezanju lica, a obožavala ga je i holivudska diva Marilyn Monroe.
 
 
Radi se o najjeftinijem triku za ljepotu, no on ima i određene obrasce po kojima bi se trebao primjenjivati ako želite da bude učinkovit.
 
Kao prvo, kockice leda biste prethodno trebali umotati u čistu gazu ili krpicu, prije nego njima počnete masirati lice te ne biste trebali koristiti više od dvije po tretmanu.
 
 
Na taj način poboljšavate cirkulaciju, dobivate onaj zdravi sjaj te ublažavate crvenilo kože. Neki vjeruju da ovaj tretman, ako se češće primjenjuje, može i usporiti pojavu bora te prerano starenje kože. Kockice leda smanjuju i pore na licu, ali i umanjuju višak masnoće.
 
Kockicama nježno masirajte lice polukružnim pokretima, sve dok se one ne istope, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Postupak je najbolje raditi ujutro, čim se probudite, kako biste u trenu izgledale odmornije i svježije te ublažile bilo kakve otoke i crvenilo, no možete ga koristiti i navečer.
 
No nipošto ne pretjerujte s masiranjem jer u tom slučaju može doći do pucanja kapilara. Također, važno je i da kockice leda, nakon što ih izvadite iz zamrzivača i prije nego što ih upotrijebite, prvo ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.
 
 
U kalupe možete ubaciti i komade krastavaca ili jagoda, kap nekog eteričnog ulja i slično, koji će dodatno poboljšati djelovanje ovog trika, koji prakticira i manekenka Kate Moss, koja je svojedobno otkrila kako svako jutro lice umiva ledenom vodom. Trik je pokupila iz jednog filma u kojem nije glumila Marilyn.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.