Tri očita znaka da život s partnerom nije bio dobra ideja

AKO ste s nekim u vezi duže vremena, sljedeći logični korak je započinjanje zajedničkog života. Osim da biste se viđali češće, tako ćete uštedjeti i novac jer čete podijeliti troškove, a vidjet ćete i kako funkcionirate zajedno te jeste li spremni za sljedeći korak, odnosno brak.

S druge strane, može se dogoditi i da se zajednički život ispostavi kao loša ideja, piše Huff Post. Ovi znakovi ukazuju da ste upravo u takvoj situaciji:

1. Počeli ste živjeti zajedno iz financijskih razloga

Mnogi koji iznajmljuju stan u gradu odluče živjeti s partnerom iz financijskih razloga, no koliko god da je to dobro za vaš novčanik, može biti loše za vezu. U početku parovi žele što više vremena provoditi zajedno, ali kasnije može doći do svađa i razilaženja u stavovima, kao i do neslaganja u podjeli kućnih poslova. U ovom je slučaju najbolje razdvojiti se i živjeti odvojeno, što ne znači i da trebate prekinuti.

2. Bili ste sretniji prije zajedničkog života

Ako shvatite da ste bili sretniji prije nego što ste počeli živjeti zajedno, razdvajanje bi moglo riješiti problem. Jeste li prije bili zadovoljniji svojom vezom i vašim odnosom? Osjećate li se sputano tijekom zajedničkog života? Ako je odgovor na ova pitanja da, vratite se na stari način funkcioniranja i nastavite živjeti u odvojenim stanovima, ali se i pobrinite da partner zna da to radite kako biste popravili vezu.

3. Vaši rasporedi i društvene potrebe se ne poklapaju

Nakon useljavanja dogodi se da shvatite da su vaši načini života nekompatibilni i da se morate uskladiti s partnerom kako znate i umijete. Ako jedno od vas radi treću smjenu, a drugo regularnu smjenu od 9 do 17, možda bi bolje bilo da zbog mira i jednog i drugog živite odvojeno. Isto tako, ako je jedno od vas ekstrovert i voli zvati ljude u posjet ili raditi zabave, dok je drugo introvert i želi imati prostora i vremena samo za sebe, najpametnije bi bilo da živite u odvojenim stanovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.