Tri jednostavna koktela s pjenušcem kojima ćete oduševiti goste

Foto: Instagram, 123RF

NIJE lako biti domaćin novogodišnjeg tuluma.

Osim što se morate pobrinuti za zabavnu atmosferu, za goste je potrebno pripremiti i hranu i piće, a ako je ove godine vas zapala ta dužnost, imamo super ideju za vas. 

Umjesto da u ponoć otvorite bocu pjenušca, iznenadite ekipu koktelima od pjenušavog novogodišnjeg pića. Možete im ih poslužiti i odmah pri dolasku te tako od starta potaknuti dobro raspoloženje. Vjerujte nam, svi će biti oduševljeni. Zato vam donosimo recepte za tri jednostavna koktela s pjenušcem za novogodišnji tulum za pamćenje:

The French Connection

Sastojci za jednu čašu: 60 ml konjaka, 20 ml limunovog soka, žličica šećera, pjenušac i maline ili jagode za dekoraciju

Priprema: Sve sastojke, osim pjenušca i malina, stavite u shaker s ledom i dobro protresite. Zatim ih ulijte u čašu i do vrha je napunite pjenušcem te ubacite maline ili jagode.

Hugo

Sastojci za jednu čašu: 30 ml sirupa od bazge, 20 ml gazirane mineralne vode, nekoliko listića svježe mente, pjenušac, kriška limuna ili limete

Priprema: Sirup od bazge i mineralnu vodu pomiješajte u shakeru s ledom i ulijte u čašu. Ostatak čaše napunite pjenušcem, dodajte nekoliko listića mente i krišku limuna te još jednom sve promiješajte žlicom. 

Klasični koktel s pjenušcem

Sastojci za jednu čašu: 10 ml konjaka, nekoliko kapi bittera, žličica šećera, pjenušac, kriška naranče za dekoraciju

Priprema: Sve sastojke, osim pjenušca, protresite u shakeru dok se šećer ne rastopi. Zatim ih ulijte u čašu i do vrha je napunite dobro rashlađenim pjenušcem te ukrasite kriškom naranče.

Živjeli!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.