Svježa veza i Božić: Što kupiti novom dečku

POČELI ste se tek upoznavati, a Božić je već na vratima? Poklon koji mu daješ može biti jako komplicirana stvar, a faktori su brojni. Možda ne znaš što bi mu kupila, možda imaš nekoliko ideja ali se bojiš da će poklon biti premalo ili previše; kupovina Božićnog poklona za novog dečka je minsko polje, kroz koje moraš vješto hodati kako bi ostala živa, figurativno naravno. Nove veze ne toleriraju prevelike poklone, a kako bi kupila baš ono što mu treba, koristi neke od ovih savjeta:

1. Razmisli jako dobro

Ne smiješ mu kupiti neku glupu sitnicu koja govori da ti nije stalo, a opet ne smiješ niti pretjerati. Iako bi mu najradije kupila nešto ogromno da mu pokažeš koliko ti je super, pokušaj se suzdržati i pronađi nešto što govori: "Želim te bolje upoznati, ali ne želim srljati". Puno očekivanja za jedan obični poklon, zar ne? Da ti olakšamo stvar; CD njegovog najdražeg benda, DVD, knjiga koju bi htio pročitati i slični pokloni uvijek su dobrodošli, a ne djeluju kao da se želiš useliti u njegov život i preuzeti sve što ima.

2. Smanji troškove


Iako bi mu možda najradije kupila skupi pulover ili igricu za Playstation, drži se nekog malo skromnijeg budžeta. Više potrošenog novca neće učiniti da te više voli, a na svog bi novog dečka trebala potrošiti jednak iznos novca koji bi potrošila i na kolegu s posla s kojim se često družiš. Znači umjereno, vodeći računa o njegovim preferencijama, i bez previše intime u cijeloj priči. Barem zasad.

3. Ne očekuj ništa


Nemoj očekivati da će tvoj dragi napraviti veliku romantičnu gestu i kupiti ti nešto što si samo jednom spomenula u prolazu, ili da će sam izraditi kutijicu u kojoj će stajati vaše slike. Činjenica je da ni dečki nisu sigurni što bi poklonili, a kako su ipak praktična bića, moguće je da će ti darovati nešto što se ne podudara sa tvojim sanjarijama.

4. Ne stvaraj pritisak


Kada je vrijeme za otvaranje poklona, ponašaj se normalno i nemoj od svega raditi preveliku dramu. Nemoj se brinuti hoće li mu se svidjeti, nemoj paničariti ako ne poludi od sreće kada otvori poklon, i nemoj se ljutiti na njega ako nije pogodio točno što želiš. Umjesto toga, imaj na umu da ste tek počeli, i smatraj ovo samo još jednim slatkim dijelom vašeg upoznavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.