Svi pričaju o djevojci s vrlo problematičnom prošlošću na naslovnici Voguea

Foto: Instagram

DANAS modni svijet priča samo o naslovnici britanskog Voguea.
 
Zašto? Počnimo od početka, točnije od travnja ove godine, kada se saznalo da Alexandra Shulman, koja je dužnost glavne urednice britanskog izdanja modne Biblije vrlo uspješno obavljala čak 25 godina, odlazi s tog mjesta željna nečeg novog i drugačijeg.
 
Ubrzo se saznalo kako na njezino mjesto stiže muškarac, ali ne bilo koji, već modni stilist i urednik Edward Enninful koji je itekako poznat i utjecajan u modnom svijetu, a ima i poveću listu celebrity prijatelja.
 
 
A sada je upravo izašla njegova prva naslovnica koja je odmah oduševila modni i celebrity svijet i o kojoj se danas priča iz više razloga.
 
 
Kao prvo, naslovnica je šarena i uočljiva, a napokon je na njoj i djevojka koja nije mlada bjelkinja. Dapače, njezina glavna zvijezda jest 25-godišnji afroamerički model Adwoa Aboah, a poznato je kako je Edward odavno vrlo vokalan kada je u pitanju diskriminacija takvih modela. Time je dotični pokazao kako neće šutjeti o problemima u modnom svijetu, što je s razlogom oduševilo mase.
 
 
Treći razlog interesa te blage histerije koju je naslovnica izazvala jest problematična prošlost mlade manekenke koja je danas jedna od najtraženijih. Naime, Adwoa već godinama otvoreno priča o depresiji i bipolarnom poremećaju od kojih je patila te nezadovoljstvu izgledom jer je bila "drugačija" od ostalih djevojčica.
 
 
Adwoa je odrasla u bogatoj londonskoj četvrti s dobrostojećim i utjecajnim roditeljima, no unatoč tome, upala je u probleme s drogom sa svega 14 godina, a otkrila je i kako nikada nije imala puno prijatelja, što je dodatno pogoršalo njezino psihičko stanje.
 
S 21 godinu završila je na odvikavanju, no nakon što se vratila kući u London, u listopadu 2015. godine pokušala se ubiti predoziranjem, a tada je u komi provela četiri puna dana. Danas na takve stvari ne pomišlja, a vrlo je aktivna u radu s udrugama koje pomažu ženama sa sličnim problemima.
 
 
Osim što je bila problematična, buntovna manekenka obrijala je i glavu u znak protesta, kao svojevrsno "j*** se, modni svijete", no njezinim se agentima to svidjelo, a danas je jedno od traženijih lica, što je samo potvrđeno ovom važnom naslovnicom.
 
Britanski GQ zbog iskrenosti ju je i proglasio "ženom 2017. godine" pa više nikoga ne čudi što je upravo ona izabrana za lice s naslovnice.
 
 
Naravno, kako to obično ide, Edward se morao suočiti i s brojnim kritikama i zbog činjenice da je na naslovnicu stavio ime otpisanog dizajnera Johna Galliana koji je otkaz iz Diora dobio 2011. godine nakon što je u jednom restoranu vrijeđao Židove. No čini se kako se John vraća u modni svijet, što javnost nije dočekala s oduševljenjem, a Edward se još uvijek oko toga nije oglasio.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.