Razigrani stil simpatične Ivane osvojio je Instagram, osvojit će i vas

Foto: Osobna arhiva

AKO NA Instagramu tražite modnu inspiraciju, zasigurno ste već naletjeli na profila @yvanna_ koji već prati više od 13.000 ljudi. Iza njega se krije mlada doktorica dentalne medicine Ivana Perić.

Ona spaja komade i uzorke na način na koji vama to možda nikad ne bi palo na pamet, no na njoj sve izgleda savršeno. Popričali smo sa simpatičnom Ivanom o modi, modni uzorima, fotografiji i planovima. Evo što nam je otkrila.

Kako si odlučila da ćeš svoje modne kombinacije objavljivati na Instagramu?

Zaista nije bilo planirano niti sam očekivala da će moj profil postati ovako popularan. Kad sam prije malo više od godinu dana napravila Instagram nalog, spontano sam počela objavljivati svoje modne kombinacije, moje viđenje mode i ono što ja inače nosim. Ljudima se svidjelo i broj pratitelja je rastao iz dana u dan.

Kako izabireš kombinacije koje ćeš fotkati i objaviti, je li riječ o trendovima ili se jednostavno obučeš kako želiš na dan snimanja?
Kao svaka zaljubljenica u modu pratim modne aktualnosti, ali uvijek volim reći da u današnjem moru trendova ne smijemo ih samo slijepo slijediti, nego odabrati ono što se nama sviđa i što se uklapa u naš stil. Trebamo znati nositi odjeću, a ne da odjeća "nosi" nas. Bez samopouzdanja, energije i stava, odjeća uopće neće doći do izražaja, bila ona i najskuplja. Volim eksperimentirati, igrati se s modom i uživam u spajanju nespojivih komada. Što se tiče slaganja outfita za slikanje, najčešće traje otprilike 30 sekundi. U tom trenutku u glavi smislim kombinaciju, obučem se i to je to. Uvijek volim dodati neki zanimljiv detalj koji će i najjednostavniju odjevnu kombinaciju učiniti posebnom i upečatljivom.

Što je najvažnije za dobru fotku?

Dobar fotograf :) A uz fotografa, svakako bih dodala lijepu i zanimljivu lokaciju. I naravno, osmijeh je neizostavan detalj za dobru fotku.

Kako bi opisala svoj stil?

Moj stil je iz godine u godinu sazrijevao i mijenjao se, kao i ja sama. Za mene je moda igra i ne volim se ograničavati unutar jednog stila. Nosim ono što mi se sviđa i u čemu se osjećam dobro. Nekad su to traperice i tenisice, a nekad lepršava haljina i cipele visokih potpetica. Kao što sam već naglasila, volim spajati nespojive komade pa me često možete vidjeti primjerice u elegantnoj haljini kombiniranoj s običnim bijelim tenisicama. Važno je dobro se osjećati u svojoj koži, tada svaki stil dobro stoji.

Tko je tvoj modni uzor?

Ne bih je nazvala modnim uzorom nego osobom čiji modni izričaj osobito volim. To je Olivia Palermo. Uvijek lijepa i dotjerana, a njezin stil je zaista poseban i neponovljiv.

Imaš li omiljene domaće i strane dizajnere?

Od domaćih dizajnera izdvojila bih unikatne Lola.tees koje su prve započele raditi prepoznatljive majice s printom, a danas imaju niz uspješnih kolekcija iza sebe. Nedavno sam otkrila prelijep domaći dizajn Pavone fashion, haljine koje ostavljaju bez daha. Zatim bih spomenula dizajnere modnih dodataka koji uvelike mogu doprinijeti cjelokupnom stylingu, a to su: Lovely Bags unikatne torbe te narukvice Lpm bracelets i Sexy Plexy. Od stranih dizajnera volim Isabel Marant.

Moram napomenuti da sam (što se stranoga tiče) ipak najveći fan high street brandova Zare i Manga. Njihove pristupačne cijene i sjajni komadi iz kolekcije u kolekciju me svaki put iznova osvoje.

Što bi svaka žena trebala imati u svom ormaru?

Odgovor na ovo pitanje je uvijek isti: klasični blejzer ili sako, kvalitetne traperice, malu crnu haljinu, običnu bijelu košulju i udobne cipele. Iz ovih pet bazičnih komada može se složiti bezbroj vrlo zanimljivih modnih kombinacija, a uz neki modni dodatak se vrlo lako mogu pretvoriti u genijalan outfit.

Što ćeš definitivno nabaviti za sljedeću sezonu?

Trenutno sam u potrazi za lijepom toplom jaknom i kvalitetnim čizmama jer mi je uvijek hladno. Od aktualnih trendova za oko mi je zapela Lola tees košulja s volanima koju nestrpljivo iščekujem.

Što nikad ne bi odjenula?

Definitivno ljetne čizme. Što su uopće ljetne čizme i zašto onda ne postoje i zimske japanke? Za ostalo, nikad ne reci nikad.

Kakvi su tvoji planovi?

Što se Instagram "karijere" tiče, kao i do sad. Nastaviti s objavljivanjem mojih svakodnevnih modnih kombinacija i pokazati viđenje stila i mode na moj način. U planu su i suradnje s brojnim domaćim i stranim brandovima, što me osobito veseli.

Može li se u Hrvatskoj zarađivati i živjeti od Instagrama?

Mislim da ja nisam kompetentna osoba za odgovoriti na ovo pitanje. Mnoge djevojke imaju poprilično više pratitelja od mene i njima je Instagram karijera jedina zanimacija i izvor zarade. Ja sam po zanimanju doktorica dentalne medicine i od toga trenutno zarađujem i živim. Instagram mi je donio veliki broj uspješnih suradnji s domaćim i stranim modnim brandovima i redovito dobivam poklone od njih kao znak zahvalnosti što ih promoviram. Osim toga, stekla sam brojna poznanstva pa i prijateljstva putem Instagrama i zbog toga mi je osobito drag. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.