Prvi pogled na hit: Epska fantastika koja će s trona sruštiti „Igru prijestolja“

TELEVIZIJSKE serije, možemo to odgovorno reći, preuzele su ekranizacije knjiga. Nekada ste mogli znati da će, snimi li se film, priča koja mu je bila predložak doživjeti veliki porast u popularnosti. Unutar žanra epske fantastike, to se dogodilo s Gospodarom prstenova i Harryjem Potterom koji su u to vrijeme suvereno vladali top-listama. Pojavom HBO-ove Igre prijestolja, postalo je jasno da se borbe u epskim arenama svjetova iz mašte sele na TV ekrane.

Naravno, sve su te knjige i prije bile popularne, ali nesumnjivo je da su poticaj za širenje na mainstream publiku dobile preko platna ili ekrana. Televizijske produkcijske kuće ulažu sve više kapitala baš u svjetove koji su drugačiji od našeg, i čini se da im se to i te kako isplati. Najnoviji hit očekujemo ove jeseni iz radionice Netflixa čija se serija „The Witcher“ temelji na sagi o vješcu Geraltu poljskog autora Andrzeja Sapkowskog. Nedavno je objavljen prvi nastavak Posljednja želja (o kojem smo pisali), a izdavač je odlučio biti ambiciozan te ove godine objaviti još tri naslova sage.

Druga knjiga serijala zove se Mač sudbine i legendarnog Geralta vodi k novim, još većim iskušenjima. U knjižari je očekujemo sredinom veljače, a mi vam prvi predstavljamo raskošnu i maštovitu naslovnicu koja će ukrašavati korice knjige.

„Svijet na oštrici mača. Vrtoglava akcija, majstorski dijalozi, situacije koje se ne zaboravljaju. Sapkowski ne zna dosađivati! Vještac je majstor mača i stručnjak za čaranje koji bdije nad moralnom i biološkom ravnotežom u svijetu fantasyja. Voljom Sapkowskoga, u taj svijet pun čudovišta i slikovitih likova, složenih intriga i eksplozivnih strasti, Geralt unosi naše probleme, mitologije i suvremeni pogled na stvari.
Čitajući postaješ gledatelj i junak, optuženik i sudac, ljubavnik i luda, žrtva i krvnik.“

Uz ove knjige ne trebate čekati jesen kako biste uronili u mračni kutak srednjovjekovnoga kaosa prepunog magije i čudovišta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.