Prirodno je in: Otkrijte kako postići "no make-up" make-up look

Foto: Instagram

STROGE konture i teška šminka postale su prošlost. 

Pisali smo vam o trendu čiste ljepote koji zagovara ekološki prihvatljivu ambalažu i prirodne sastojke koji su savršen izbor za "no make-up" make-up look. Kako biste svakodnevno istaknuli svoje najbolje značajke, ali opet izgledale kao da ne nosite ni trunku šminke, pokušajte slijediti savjete poznate vizažistice Amande Wilson koja je osmislila savršenu tehniku za ovaj prirodan look. 

Usredotočite se na bazu

Ono što je najvažnije za savršen prirodan make-up jest redovita njega kože. To je i prvi korak u ovoj make-up rutini, a drugi je nanošenje tankog sloja tonirane ili BB kreme na cijelo lice, kako biste ujednačile ten. Na izraženije nedostatke prstom utapkajte korektor u nijansi vašeg tena.

Ako imate masnu kožu, na T-zonu nanesite malo transparentnog pudera u prahu, a na vanjske dijelove lica nanesite kremasti bronzer koji bi bilo najbolje utapkati spužvicom za make-up.

Na najviše dijelove lica nanesite suptilan tekući highlighter te ga utapkajte prstima. Po potrebi na obraze nanesite malo kremastog rumenila u breskvastoj nijansi kako biste licu dale malo boje. 

Razbarušite obrve

Tankom olovkom iscrtajte dlačice koje vam nedostaju i zatim ih pročešljajte spoolie četkicom koja ima završetak poput četkice maskare.

Završni korak neka bude transparentni gel za obrve koji će ih učvrstiti i zadržati počešljanima prema gore kako bi cijeli dan izgledale voluminozno i prilagođeno prirodnom make-upu. 

Koristite smeđu maskaru

Kako bi vaše oči izgledale toplije i prirodnije, ne bi bilo loše da isprobate maskaru u smeđoj boji. No, ni s njom ne biste trebale pretjerivati pa nanesite najviše dva tanka sloja. 

Hidrirajte usne i dajte im malo boje

Idealan proizvod za prirodan make-up je njegujući balzam u boji. Osim što će pružiti vašim usnama potrebnu hidrataciju, dat ćete im i malo boje, ali i dalje zadržati make-up neutralnim i prirodnim. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.