Poznate Hrvatice poludjele za čizmama koje donedavno nitko nije nosio

Foto: Instagram, Emica Elvedji/PIXSELL

VRIJEME je da se prisjetimo mode 60-ih godina. Za mnoge je to bilo najinspirativnije modno doba, a obilježila ga je stilska svestranost, odjeća od vinila i srebrni modni komadi inspirirani astronautskom uniformom. Bile su to liberalne godine u kojima se osobito cijenila raznolikost pa je odjednom postalo dopušteno pokazivati više kože nego što je to bio slučaj dotad. Upravo tada stvorena je kultna mini suknja pa ne čudi što je tradicionalna moda pala u zaborav.

No svijet je tada zaludio i obilježio još jedan modni komad, takozvane go go čizme. Njih je hitom “These boots are made for walking” opjevala Nancy Sinatra, a bijele čizme u stilu 60-ih ove se godine vraćaju u modu na velika vrata. Za to je zaslužan ponajviše novi Tarantinov film "Bilo jednom u Hollywoodu".

Očekivano, trend čizama u bijeloj boji su "nanjušile" i domaće trendseterice pa su već nabavile svoje primjerke.

Tako je Adrijana Đurđević uz pomoć bijelih čizama složila odličnu jesensku kombinaciju koju će mnogi rado kopirati te je otkrila njihovu ženstvenu, ali i zavodljivu stranu. Kožnom midi suknji u boji konjaka i modnim dodacima u zemljanim nijansama potvrdila je da joj nijedan trend ne može promaknuti.

Da outfit u dvije najneutralnije boje, crnoj i bijeloj, može biti itekako efektan dokazala je voditeljica Marijana Batinić. Ona je odabrala nešto drugačiji model ovih "must have" čizama - naglašeni špic ovdje vodi glavnu riječ.

Ako niste ljubitelji čizama do koljena, Sonja Kovač je pronašla odličnu alternativu. Gležnjače s kockastom petom osiguravaju udobnost pa su odličan odabir za sve situacije, a podjednako su efektne kao i visoki modeli.

Da bijela boja fantastično izgleda i na trendi "kaubojkama" zna Iva Radić pa je ona u svoju kolekciju već pospremila jedan takav par. 

Kako god okrenete, bijele čizme su siguran recept za ekspresno podizanje svakog outfita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.