Postoji 5 tipova ženskih guza: Koja je tvoja?

Foto: 123 rf, Pinterest, Giphy

OTKAKO su na scenu stupile Jennifer Lopez, Beyonce, ali i starleta Kim Kardashian, ženska stražnjica vratila se u fokus.

Dok su 80-ih i 90-ih godina u modi bile žene uskih bokova ili pak mršavice, a početkom ovog tisućljeća fit djevojke s malim čvrstim guzama,u posljednjih desetak godina na cijeni su veće, oble guze.

Značajno je porastao trend vježbi koje obećavaju da će ojačati i povećati stražnjicu, no protiv prirode se ne možemo boriti - oblik naše stražnjice zauvijek će ostati isti, u čvršćoj ili opuštenijoj varijanti.

Portal časopisa Cosmopolitan donosi opise stražnjica prema napucima plastičnog kirurga Matthewa Schulmana, koji tvrdi kako postoji 5 tipova ženskih guza.

Dr. Schulman kaže kako oblik naše stražnjice ovisi o položaju naših kukova i zdjelice, količini sala koje imamo i načinu na koje se raspoređuje, veličini naših mišića na stražnjici te načinu na koji je mišić pričvršćen za bedrenu kost.

Svi ti faktori utječu na oblik naše stražnjice koja upada u jedan od ovih 5 tipova:

1. Kockasta stražnjica

Ako su tvoji kukovi jednake širine kao najšire mjesto na tvojim bedrima, tvoja stražnjica je kockasta i vjerojatno malo spljoštena. Najbolje ti stoje uske bokserice, klasične gaćice ili tangice.

3. Oblik A

Ovaj oblik čest je kod žena kruškolike građe, koje imaju uži struk i guzu koja ide u oblik A te malo jača bedra. Najbolje ćeš se osjećati u tangicama i gaćicama bez šavova.



3. Oblik V


Ako se linija između tvojih kukova i pelvisa kreće prema unutra, tvoja je stražnjica uvučena i V oblika. Ovo je čest oblik kod žena koje imaju široka ramena i uske bokove. Najbolje ti stoje klasične gaćice i uske bokserice. Izbjegavaj gaćice koje su visoko rezane na bokovima.



4. Okrugla

Ova guza okrugla je sa svih strana, poput one koju ima Kim Kardashian, premda ne mora biti tako velika. Najbolje će ti stajati gaćice koje će pokriti cijelu guzu, a odlična je ideja izabrati broj veće - koje se neće skupljati prema sredini.



5. Obrnuto srce

Ovo je guza koja se vidi i s prednje strane, poput one kakvu ima J.Lo. Čvrsta je i okrugla, a veći dio volumena nalazi se na donjoj strani, objašnjava Dr. Schulman. Najbolje gaćice za tebe su obične gaćice, bikini gaćice i hipster model, bez visokih rezova na bedrima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.