Pića koja debljaju

NEKI napitci koje pijemo i nekoliko puta tokom dana, jako su kalorični i mogu zamijeniti cijeli obrok! Često se zbog njih i debljamo, jer nismo ni "registrirali" da smo ih popili, a imaju visoku kalorijsku vrijednost. Donosimo popis napitaka koji djeluju loše na našu liniju.

Kava s raznim dodacima

Kava sa šlagom, šećerom ili čokoladom može sadržavati i do 800 kalorija. Ako ne možeš bez kave, najbolje je popiti crna kavu s niskokaloričnim mlijekom.

Sokovi

Kupovni sokovi koji se nalaze na policama trgovina puni su šećera i sadrže i do 400 kalorija u jednoj bočici. Umjesto kupovnih sokova radije se odluči za prirodne,  cijeđene sokove.

Gazirana pića

Gazirana pića prave su kalorijske bombe. Čaša gaziranog soka često ima isto kalorija kao i tanjur pun tjestenine, pa ih je najbolje u potpunosti izbjegavati.

Voda s okusom

Voda s okusom ima isto kalorija kao i sok, pa radije popij običnu vodu u koju sama možeš dodati malo limuna.
 
"Zdravi shakeovi"

Shakeovi nisu zdravi za našu liniju: bogati su vlaknima i vitaminima, ali zato sadrže i do 700 kalorija. Ako paziš na liniju, pametnije je pojesti doručak.

Energetski napici

Ovakvi napici puni su šećera i kofeina, a osim što su jako nezdravi, uzrokuju napuhanost i debljanje stoga ih radije zamijeni crnom kavom.

Alkohol

Alkoholni napici, pogotovo žestice, najkaloričnija su pića te uzrokuju debljanje u predjelu trbuha. Ako izlaziš, radije odaberi vino jer je ono od svih alkoholnih pića najzdravije.

Kokteli

Kokteli imaju kalorija kao cijeli obrok, a ako si se već odlučila za koktele, radije biraj one koji nisu kremasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.