Ovakvih se žena "muškarci" najviše boje

Foto: La Dolce Vita

NE možemo reći da to nismo prvo pomislile, no sada postoji i znanstveni dokaz za to.

Odavno je poznato kako se neki muškarci ne žele ili ne znaju nositi s pametnim, uspješnim i samostalnim ženama. Pa ako ste se ikad našle u situaciji da mislite kako vam s nekim ide dobro, a taj netko iznenada nestane, jedan od razloga mogao bi biti i taj što ga je uplašila vaša snaga.
 
Također, mnoge takve žene muškarci ne mogu podvrgavati svojoj volji i prohtjevima, što im s vremenom postaje nepoželjno pa daju petama vjetra.
 
A za sve takve tvrdnje sada smo dobili i znanstveni dokaz, koji dolazi s Visoke škole ekonomije u Varšavi, a dobiven je na temelju jednog eksperimenta na 500 ispitanika na Sveučilištu Columbia, koji su morali sudjelovati u tzv. brzim spojevima.
 
Nakon svake osobe s kojom su se susreli, ispitanici su morali ocijeniti njezin fizički izgled te inteligenciju te na kraju otkriti bi li izašli s tom osobom na još jedan spoj.
 
Pogađate, većina muškaraca tako je otkrila kako bi na drugi spoj prije otišla s atraktivnom, nego pametnom ženom, dok su pripadnice ljepšeg spola otkrile sasvim drugačija stajališta: one cijene dobar izgled, no prije bi izašle s inteligentnim muškarcem, čiji su izgled rangirali niže, nego onim koji odlično izgleda.
 
Dobili smo i odgovor na vječno pitanje zašto se muškarci boje inteligentnih žena, a to je zbog trenutnog pomaka u njihovoj percepciji samog sebe. Naime, pored jedne takve, muškarci se ne osjećaju dovoljno muževno, odnosno osjećaju određenu nesigurnost, zbog koje uglavnom nestaju od takvih žena.
 
Čast iznimkama!
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.