Mala škola šminkanja by Inga Marić: Obrve

Foto: Privatne fotografije, Ilustracija Index

INGA MARIĆ naša je beauty učiteljica i vlasnica beauty salona Šminkeraj, a već je 12 godina u, kako sama kaže, predivnom šminkerskom poslu.
 
Od 2013 godine vodi tečajeve i radionice šminkanja, kroz koje je prošlo više od 1000 zadovoljnih klijentica. Vjeruje da u šminkanju nema strogo zadanih pravila te da se prilikom svakog šminkanja treba prilagoditi svakoj klijentici osobno. Ovo je njezina nova kolumna za Index Rouge.
 

Pravilno oblikovane i našminkane obrve su ukras našeg lica. Ukoliko pretjeramo sa šminkanjem, tj. prejakim definiranjem obrva, možemo izgledati jako oštro i neprirodno, rekla bih i zločesto.

Kod obrva jako moramo paziti da ne pratimo i slijepo kopiramo trenutne trendove, jer obrve moramo prilagoditi svome licu i oku. Ne stoje niti izgledaju lijepo na većini lica obrve koje se promoviraju u posljednje vrijeme: debele, crne, masne obrve, s naglašenim lukom. Obrve, kao i ostatak šminke kao i garderobe, moramo prilagoditi sebi i truditi se da ne pretjeramo, moram još jednom naglasiti.
 
 
U sljjedećoj kolumni ću detaljno opisati i kroz tutorijal pokazati kako pravilno oblikovati i po potrebi obojati obrve. Za oblikovanje obrva bilo to pincetom, koncem ili voskom, toplo preporučujem stručnu osobu, jer nikad tako dobro ne možemo sebi oblikovati obrve, kako što to može uraditi profesionalac.
 
Do sljedećeg puta, pet koraka kako da dobijete lijepo i prirodno, sukladno vašem licu, našminkane ili bolje rečeno popunjene obrve. Obrve možete popunjavati sjenilima, olovkama i gelovima za obrve. Moj izbor su sjenila za obrve, jer upotrebom njih dobijem najviše na najprirodniji način.
 
 
1. Uzmite češljić ili kist za maskaru i počešljajte obrve prema gore, kako biste vidjeli da li postoje ikakve rupice ili praznine koje trebate popuniti.
 
2. Odaberite sjenilo,olovku ili gel boje vaših obrva.
 
3. Pažljivo popunite sve praznine. Krenite s kratkim, laganim potezima u smjeru rasta vaših obrva. Počnite ispod vašeg prirodnog luka malo podebljavati obrvu. Kako bi postigli prirodan izgled, nemojte početak obrve previše popunjavati, jer tako dobijete prestrog izgled.
 
4. Prođite češljićem još jedanput kroz obrve, kako bi izgledale što prirodnije.
 
5. Nanesite korektor ispod obrve, kako bi ih još malo naglasili.
 
I na kraju uživajte u svojim lijepim obrvama, jer one učine još ljepšim svaki make up!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.