Mala škola šminkanja by Inga Marić: Korektori

Foto: Luka Šangulin/Index

NAŠA beauty učiteljica je uspješna makeup artistica Inga Marić, koju možete upoznati na Facebook stranicama Šminkeraj Beauty & Make Up i Inga Marić Make Up te na Instagramu.
 
Inga je i vlasnica beauty salona Šminkeraj, a već je 12 godina u, kako sama kaže, predivnom šminkerskom poslu.
 
Od 2013 godine vodi tečajeve i radionice šminkanja, kroz koje je prošlo više od 1000 zadovoljnih klijentica. Vjeruje da u šminkanju nema strogo zadanih pravila te da se prilikom svakog šminkanja treba prilagoditi svakoj klijentici osobno. Ovo je njezina treća kolumna za Index Rouge.
 

Korektor je proizvod koji skriva dosadne prištiće, podočnjake, tamne mrlje i pjege na licu te čini umorno lice odmornijim. 

Nezamjenjiv je proizvod kod stvaranja savršenog tena. Ovdje ću vam predstaviti pravi način izbora i korištenja korektora, kako bi stvorili ujednačen i blistav ten.
 
Kod izbora korektora biramo između raznih tekstura, nijansi i završetka.
 
Ukoliko želite laganu pokrivenost veće površine lica, birajte tekuće ili kremaste teksture. Također za pokrivanje područja ispod očiju, uvijek birajte tekuću ili kremastu teksturu, jer prejaka tekstura korektora naglašava bore. Ukoliko želite jaku pokrivenost na manjim područjima, birajte kompaktan ili korektor u stiku.
 
 
Kod izbora nijansi, birajte korektore u boji svoga tena ili nijansu tamnije za prištiće i tamne mrlje, a za osvježenje kože oko očiju, birajte korektor jedan ton svjetliji. Zelenim korektorima neutraliziramo crvenilo, tamne podočnjake pokrivamo korektorima u žutoj i boji lososa, ljubičastim korektorima neutraliziramo žute i sive tonove na koži.
 
Korektor trebamo birati i prema tipu naše kože, tj. suhe kože zahtijevaju hidratantne, njegujuće korektore, koji u svom sastavu imaju ulje, dok kože od mješovite ka masnoj trebaju teksture bez ulja, koje se brže suše i traju duže vremena.
 
Nakon što smo izabrali odgovarajući korektor, preostaje nam ga pravilno nanijeti. Korektor možemo nanijeti kistovima, beauty blenderom ili prstima. Bitno je nanijeti korektor u malim količinama i lijepo ga izblendati i spojiti sa podlogom, da ne budu vidljivi prijelazi. Korektore nanosimo na podlogu, a na korektore nanosimo puder u prahu ili kamenu, kako bismo ga fiksirali.
 
 
Nakon što smo pravilno pripremili lice prije šminkanja, odabrali i nanijeli odgovarajuću podlogu i korektore, sljedeći korak je potamnjivanje i posvjetljavanje lica, no o tome u sljedećoj kolumni.

Pssst! S obzirom da ćemo s našom mentoricom Ingom i u video tutorijalima otkrivati kako se našminkati u različitim prilikama, javite nam se na foto@index.hr s nekoliko riječi o sebi, načinu šminkanja koji volite i svojom fotokom. Obećavamo vam potpuni makeover (šminka, frizura, nokti), puno zabave i jedno lijepo iskustvo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.