Ljekovite masti iz prirode koje će vas osloboditi mnogih kožnih problema!

Foto: Promo

PROBLEMI s kožom nisu nimalo zabavni niti poželjni. Koža vam često zna biti ili previše masna ili previše suha, može vas svrbjeti ili biti podložna gljivičnim infekcijama. Ove tri ljekovite biljne masti iz prirode mogu uvelike olakšati vaše tegobe.

Vjerojatno ne postoji osoba koja na plaži uz šum valova nije zaspala na suncu i nakon samo par minuta se probudila s crvenilom na koži. Mame i bake su uvijek imale rješenje za takvu vrstu kožnih problema, a zvala se nevenova mast. Neven se često naziva ''biljkom kože'', a pomaže kod kožnih stanja kao što su lagane opekline od sunca, iritacija kože, suha i ispucana koža te manje ogrebotine i rane. Oni koji pak često znaju ''odraditi'' jutarnji ''jogging'' bi na svom noćnom ormariću trebali imati gavezovu mast. Ona koži pruža vlagu, a može poslužiti i kao gel protiv bolova kod ozljeda poput iščašenja zglobova budući da pruža umirujući efekt u istima. Jedna inozemna biljka koju biste svakako trebali ''udomaćiti'' u vašoj kućnoj biljnoj ljekarni je crni kim. Crni kim je biljka podrijetlom iz zapadnih dijelova Azije, a njegova stabljika može dosegnuti visinu i od 40 centimetara. Od ove se biljke radi i ulje, ali i mast. Mast crnog kima povoljno djeluje na gljivična oboljenja kože te djeluje na oštećenja kože, suhu i ljuskavu kožu.

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.