Jedva čekate da vam kosa naraste? Znamo trikove koji će ubrzati taj proces

Foto: Instagram
 
GOTOVO svaka žena u jednom se trenutku života našla u fazi puštanja kose.
 
A ako ste jedna od njih, onda sigurno znate i kako to može biti dugotrajan i mukotrpan proces. Nakon mjeseci puštanja, kosa ne izgleda ništa pretjerano duža nego na dan kad ste posljednji put posjetile frizera, samo što sada imate ispucale vrhove i totalno beživotnu frizuru. Većina žena u takvim situacijama odustane od ideje dugačke kose i preda se rukama frizera, u nadi da će im nakon šišanja vlasi ipak odjednom narasti, a kosa biti lijepa i njegovana. Ali uglavnom se sve opet ponavlja i tako stalno ukrug. No postoji nekoliko trikova uz koje će vam kosa narasti brže i pri tome neće izgledati kao beživotna metla. Isprobajte ih i napokon ostvarite svoj san o dugačkoj kosi: 
 
Šišajte se RJEĐE
 
Iako će vam frizer uvijek reći da je za rast kose ključno učestalo šišanje vrhova, budimo realni, to često završi i puno drastičnijim skraćivanjem od očekivanog. No ne kažemo vam da u potpunosti izbjegavate frizera dok puštate kosu jer frizeri su ipak u pravu kada govore o ispucalim vrhovima. Ipak, umjesto da se šišate svako šest tjedana, pokušajte izdržati bar osam do devet tjedana između odlazaka u salon.
 
Obratite pažnju na TJEME
 
Kosa raste iz tjemena (u slučaju da to niste znali) pa ga zato ne smijete zanemarivati. Dok perete kosu izdvojite bar pet minuta vremena za opuštajuću i nježnu masažu tjemena, a to ćete najlakše uklopiti u šamponiranje ili dok nanosite regenerator. Tako ćete poboljšati cirkulaciju krvi u tjemenu i kosa će vam rasti puno brže. 
 
Pružite kosi SPECIJALNI TRETMAN
 
Baš kao koži, i suhoj kosi potreban je posebni tretman sa specijaliziranim proizvodima. Ako su jedini proizvodi za kosu koje koristite šampon i regenerator, isprobajte kako će na nju djelovati maska, serum ili ulje i iznenadit ćete se učinkom. 
 
Važna je i PREHRANA
 
"Ono si što jedeš", kaže narodna izreka, a u tome ima i jako dosta istine. Prehrana ima veliki utjecaj na čovjekovo zdravlje, a kad je kosa zdrava onda i raste brže te izgleda odlično. A za dugačku kosu najbolje je svakodnevno u tijelo unositi dovoljno proteina, minerala, željeza, cinka, vitamina B12 i omega 3 masnih kiselina, koje potiču rast i čuvaju ljepotu vaših vlasi iznutra.
 
Smanjite VRUĆINU
 
Nadamo se da ste iskoristili vruće ljetne dane za prirodno sušenje kose, bez fena, a tu naviku nastavite što je dulje moguće. Također, izbjegavajte svakodnevnu upotrebu uvijača ili pegle za kosu jer će vrućina stanjiti i oštetiti vlasi pa kosa više gotovo da neće ni rasti, sve dok ne posjetite frizera i skratite je.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.