Isplati li se? Popularni fileri za usne mogu vas oslijepiti

Foto: Instagram

PUTENE usne posljednjih su nekoliko godina postale beauty imperativ.
 
Pogotovo od pojave dermalnih filera za usne, koji su povoljniji i manje opasni od estetskog zahvata. Oni se danas doživljavaju kao nešto sasvim normalno i svakidašnje, a sve više žena odlučuje se na ubrizgavanje injekcija s hijaluronskom kiselinom u usne. 
 
Preporučena donja dobna granica za filere je 25 godina, no metodi se podvrgavaju i mlađe djevojke, a najpoznatija među njima svakako je 19-godišnja Kylie Jenner.
 
 
I dok se ova metoda predstavlja kao puno bezopasnija od estetskog zahvata posvećenja usana, i injekcije imaju neke nuspojave, među kojima se posebno istaknula jedna.
 
Naime, do sada je zabilježeno više od 100 slučajeva sljepila, uzrokovanog upravo hijaluronskim filerima za usne, što nikako nije zanemariva brojka. Na nju je za news.com.au ukazao predsjednik Australskog društva plastičnih kirurga, dr. Mark Ashton.
 
"Kada ubrizgate injekciju s filerom u usne ili bilo koji drugi dio lica, postoji šansa da hijaluronska kiselina iz nje kroz arterije dođe do vanjskog kuta oka i uđe u mrežnicu," objasnio je kirurg te naglasio kako to vodi do trenutnog i trajnog sljepila na jednom ili oba oka. 
 
Dr. Ashton nabrojao je još nekoliko nuspojava dermalnih filera za usne, među kojima i ta da vam nos može pocrnjeti i otpasti. Pune usne više i ne zvuče toliko poželjno, zar ne?
 
 
A ako baš ne možete živjeti sa svojim tankim usnama, a ne želite pod nož, onda zahvat radite u provjerenim klinikama i tražite, ako možete, doktora s najviše iskustva u tom području.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.