Detoksikacija jabukama

AKO SI preko vikenda pretjerala s hranom ili želiš promijeniti način prehrane na duži period i usredotočiti se na zdraviju prehranu, možeš probati s dvodnevnom detoksikacijskom dijetom jabukama kako bi očistila organizam.

Detoksikacijom čistimo organizam od toksina koji slabe imunitet i povećavaju vjerojatnost bolesti, a prakticiranje detoksikacije bar dvaput godišnje važno je ako želiš održati zdravlje i vitku liniju. Detoksikacija odlično djeluje i na kožu koja se prilikom tog procesa također čisti. Ovim postupkom otjerat ćeš umor, stres i depresiju te poboljšati pamćenje.

Detoksikacija jabukama je veoma jednostavna; dva dana jedeš samo jabuke! Možeš ih jesti koliko god želiš i na koji god način želiš, kompot, naribane sa cimetom, sok od jabuka... sve dok se, naravno, radi isključivo o jabukama. U ta dva dana smiješ piti samo vodu ili nezaslađeni čaj i kavu.

Ova dijeta može biti iscrpljujuća, pa izaberi dva dana u kojima nemaš puno obveza, jer te proces detoksikacije može iscrpiti. Ako ti je ova dijeta previše ekstremna, postoje i drugi načini za čišćenje tijela od toksina, kao što su sauna i razni čajevi, a ako ti ne odgovaraju jabuke možeš ih zamijeniti rajčicama ili kupusom.

Možda vam se ovaj postupak čini mučnim, ali vjeruj nam - osjećat ćeš se kao nova!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.