Spas za kožu: Crni sapun iz Afrike

SVE se više okrećemo prirodi kada je riječ o kozmetici, a mnoge žene će rado zamijeniti svoje kemijski procesuirane kozmetičke proizvode onim prirodnima, bez konzervansa i tvari koje štete ozonu, ali i našem tijelu. Jedna od najpopularnijih prirodnih stvari upravo je afrički crni sapun.

Sasvim prirodan

Crni afrički sapun proizvodi se u Gani, a ručno ga oblikuju žene u selima. Radi se od plantaina, biljke iz roda banana, palminog lišća, kokosa i palminog ulja, a upravo je prisutnost plantaina zaslužna za djelotvornost ovog sapuna. Dubinsko čišćenje koje se postiže njegovom uporabom ostavlja kožu izuzetno mekom i podatnom, a njegov zemljani miris odiše duhom afričke netaknute prirode. Ne sadrži konzervanse i mekan je na dodir, a zbog njegovog prirodnog stanja potrebno ga je uvijek držati na suhom mjestu, osim kada se koristi pri kupanju.

Upotreba

Ovaj se sapun kupuje na grame, a 100 grama sapuna može trajati jako dugo, ovisno o tome koliko ga se koristi. Kada koristimo ovaj sapun, najbolje je odrezati ili prstima odvojiti malu količinu, koja se u dodiru s vodom omekša i počinje pjeniti. Ovaj sapun žene u Africi koriste za sve, od običnog pranja ruku, do pranja cijelog tijela, a žene diljem svijeta ga koriste i na kosi, jer djeluje kao regulator masnoće na tjemenu.

Koristi

Zbog svojih prirodnih svojstava i dubinskog čišćenja, crni afrički sapun ima mnogo namjena, a pomaže kod suhe i osjetljive kože, kože sklone upalama i alergijama, pri uklanjanju akni i sličnih problema, pri regulaciji masne kože, a odličan je i za žene koje nemaju pretjeranih problema sa kožom, ali ipak žele prirodno, dubinsko čišćenje. Može se koristiti na dnevnoj bazi ili rjeđe za održavanje kože koja nema problema. Odličan je protiv mitesera, za skidanje šminke, a ima i regenerativna svojstva te pomlađuje kožu i čini je glatkom. Bogat je izvor vitamina A i E, te željezom.

Dostupnost


Iako se može kupiti i u Hrvatskoj, još je uvijek mnogo dostupniji na internetu, a brojni dućani koji ga prodaju nude ga po iznimno pristupačnim cijenama, pa je tako moguće kupiti 400 grama ovog kozmetičkog čuda za cijenu od oko 80 kuna, što je mala cijena s obzirom na koristi koje pruža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.