Činjenice o ženama i masturbaciji koje bi trebala znati

Foto: Etam

MASTURBACIJA je za neke žene još uvijek tabu tema.

No, činjenica je kako to radi većina žena, a mi smo ti odlučile otkriti o kojoj se to brojci radi i još nekoliko zanimljivih činjenica.

1. Puno žena to radi

Iako se često čini kako je to omiljena razbibriga muškog djela planete, to je daleko od istine. Čak 89 posto žena to radi, u usporedbi s 95 posto muškaraca.

2. Masturbacija pomaže u ublažavanju grčeva


Ako ih trentno ne osjećaš, ne želimo te podsjećati na njih, no zanimat će te činjenica kako masturbacija pomaže u njihovom ublažavanju. "Snaga i intenzitet orgazma može ublažiti grčeve", otkrivaju seksualni terapeuti, no upozoravaju kako nismo svi isti pa kod nekih masturbacija može i pogoršati stvari.

3. Ona može izazvati ovisnost

Ne tvrdimo kako to više ne bi smjela raditi, no upozoravamo kako je sasvim u redu zatražiti pomoć, kad vidiš da to postaje problem. Kompulzivno masturbiranje može itekako uništiti seksualni odnos s partnerom, što nije nimalo zabavno.

4. Ublažava stres

Ne savjetujemo takve aktivnosti tijekom radnog dana, već nakon njega, kada napokon dođeš kući. Kako ističu brojna istraživanja, solo stimulacija podiže raspoloženje, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

5. Masturbacija sprječava gljivične infekcije


Kako prenosi Cosmopolitan, za žene koje češće masturbiraju, manje je vjerojatno daće biti žrtve takvih infekcija. Zar nije lijepo misliti da na svijetu postoji nešto što donosi takvo zadovoljstvo, a može ti pomoći i da uštediš na ginekološkim računima?

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.