Chic Francuskinje ovo nikad ne bi napravile svojoj kosi

Foto: Instagram 

FRANCUSKINJE su poznate po besprijekornom i nonšalantnom stilu.
 
Ne postoji bez razloga pojam "francuski chic", a njegova tajna ne leži samo u odjeći, već u kompletnom looku. Pobornice su prirodnog izgleda s minimalnim make-upom, a njihova kosa uvijek izgleda savršeno raščupano. Uredno-neuredne frizure Francuskinja točka su na "i" njihova chic izgleda i kopiraju se jednostavno kao i francuski stil, a najbitnije je ono što izbjegavaju raditi kosi. A evo što chic Francuskinje baš nikada ne rade svojoj kosi:
 
Ne boje ju
 
 
Jednako kao i šminku, Francuskinje boju za kosu izbjegavaju ili ju koriste minimalno, samo kako bi naglasile njenu prirodnu ljepotu. 
 
"Nemojte bojati kosu, a ako to baš morate,  onda samo u svoju nijansu , stavite nekoliko pramenova ili prekrijte sijede," savjetuje Caroline de Maigret, manekenka, glumica i autorica knjige Kako biti Parižanka. 
 
Ne koriste sušilo
 
 
Izbjegavanje sušila za kosu očuvat će njenu prirodnu teksturu, što znači i da će izgledati ljepše. U toplijim danima Francuskinje svoju kosu suše na suncu i laganom povjetarcu, dok ju zimi nakon pranja posuše ručnikom.
 
Ne peru je svaki dan
 
 
Francuskinje neopranu kosu iskorištavaju za jednostavnije stiliziranje i vezanje omiljene razbarušene punđice. Sa svježe opranom kosom to je puno teže, a donosi vam i razlog više da kosu ne perete svaki dan. 
 
Ne koriste ukrase za kosu
 
 
"Izbjegavajte kopče za kosu ili rajfove ako ste punoljetni, a nisu vam potrebne ni dekorativne ukosnice ili nakit za kosu," navodi De Maigret u knjizi u kojoj otkriva tajne chic Parižanki. Francuskinje kosu najčešće nose raspuštenu, a jedini "ukras" kojem vjeruju je malo parfema.
 
Ne izlaze iz kuće s mokrom kosom
 
 
Francuskinje imaju običaj kosu prati navečer, kako se ne bi dovele u priliku da ujutro moraju na posao s mokrom kosom. A kunu se i da odlazak u krevet s vlažnom kosom rezultira savršeno raščupanom i voluminoznom jutarnjom frizurom, za čije je namještanje potrebno tek par poteza.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.