Aromatica Smilje hidratantna krema za regeneraciju kože

Foto: Promo

Bioaromatica d.o.o. je tvrtka za proizvodnju parfema i toaletno kozmetičkih preparata na biljnoj osnovi.

Kroz svoj je razvoj kreirala i postavila na tržište robnu marku 'Aromatica' koja se temelji na tradicionalnim galenskim proizvodima manufakturne izrade i autohtonim hrvatskim biljnim vrstama: smilje, lavanda, kadulja, ružmarin, neven i buhač.
 
 
Robna marka Aromatica trgovački je eksponirana u vlastitim maloprodajnim trgovinama pozicioniranim na atraktivnim lokacijama u Zagrebu: Vlaška 15  i City center one west – Jankomir;  Rovinju - Garibaldi 20 i Balama - Tematski park Histria Aromatica, Pižanovac 37, Golaš. 
 

 
Aromatica u svom asortimanu nudi široku paletu proizvoda:
 
Kemotipizirana eterična ulja
Mirise i osvježivače prostora
Ručno proizvedene prirodne sapune iz prirodnih ulja i masti i oplemenjene eteričnim uljima
Biljne kupke i gelove za tuširanje
Biljne šampone 
Jadranske soli za kupanje oplemenjene etričnim uljima
Kreme za njegu lica na bazi bioaktivnih tvari ljekovitih biljaka 
Cvjetne vodice i tonike za lice
Hladno prešana biljna ulja za njegu i masažu
Biljni macerati
Uljne mješavine za njegu i masažu
Biljni balzami i melemi za njegu kože
Proizvodi za njegu suhe, osjetljive i atopične kože
Proizvodi od lavande (vrećice, jastučići, buketi…)
Korporativni i prigodni pokloni
Aroma lampe
 
Sirovine i proizvodne recepture su usklađene prema zahtjevima prirodne kozmetike. Svi proizvodi se proizvode u galenskom laboratoriju tvrtke Bioaromatica d.o.o. u Zagrebu u skladu sa smjernicama dobre proizvođačke prakse i EU regulativom za kozmetičke proizvode.
 
 
Sirovinska biljna osnova koja se koristi u proizvodnji Aromatica proizvoda uzgaja se i prerađuje na vlastitom posjedu tvrtke Bioaromatica d.o.o., u Općini Bale u Istri, na posjedu Histria Aromatica.
 
U Istri, općina Bale na izuzetno atraktivnoj lokaciji površine 100 000 m2 u vlasništvu tvrtke Bioaromatica i na dodatnih 150 000 m2 u koncesiji, utemeljen je jedinstven gospodarsko-edukativno-turistički tematski park Histria Aromatica.
 
 
Tematski park Histria Aromatica realiziran je kao unikatni, proizvodno-edukacijski, agro-turistički centar koji obuhvaća put od "sjemena do robne marke". Umrežava djelatnosti čovjeka koje su sukladne modernoj civilizacijskoj filozofiji održivog razvoja kao što su; optimalno gospodarenje prirodnim resursima, ekološka proizvodnja, očuvanje tradicije, kulture i prosvjećivanje s posebnim osvrtom na proučavanje etnobotanike kao znanstvene discipline.
 
Zašto koristiti Aromatica proizvode?
 
- jednostavne formulacije na bazi prirodnih sirovina, bez parabena, parafina i sintetskih dodataka,
- koncentrirani i dugotrajni toaletno-kozmetički proizvodi s aromaterapijskim djelovanjem autohtonih aromatičnih biljaka jadranskog priobalja i otoka,
- brinemo o Vašem zdravlju proizvodeći male serije svježih i kvalitetnih proizvoda za njegu i higijenu čovjeka. 
 
Brinemo o održivom razvoju:
 
- razvijamo vlastite nasade biljaka (Tematski park Histria Aromatica) i na taj način osiguravamo kvalitetnu sirovinu za Aromatica proizvode, a pri tom razvijamo svijest  o ekološkom uzgoju i važnosti i primjeni autohtonog aromatičnog ljekovitog bilja
- proizvode pakiramo u ekološki prihvatljivu ambalažu.
 
 
Iz bogatog asortimana posebno izdavajamo Aromatica Smilje hidratantnu kremu
 
Smilje, Helicrysum italicum (Roth) D. Don raste samoniklo u mediteranskim zemljama. Proizvodnja eteričnog ulja započela je u Dalmaciji još 1908. godine. Eterično ulje smilja hrvatskog priobalja i otoka vrlo je cijenjeno zbog svoje kvalitete. Glavni sastojci ulja su esteri, seskviterpeni i ketoni.
 
Djeluje protiv bora te revitalizira i regenerira umornu i zrelu kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu.
 
Smilje hidratantna krema hrani, njeguje, obnavlja i štiti sve tipove kože od prijevremenog starenja.  Sadrži karit maslac i biljna ulja  bogata omega-3 i omega-6 esencijalnim masnim kiselinama, hidrolat smilja, eterično ulje smilja, vitamin E, te ekstrakte mrkve i nevena. Pogodna je za sve tipove kože, a posebno za njegu suhe, zrele i osjetljive kože lica.
 
 
Aktivni sastojci Smilje hidratantne kreme
 
Eterično ulje smilja  snažnog je protuupalnog i regenerativnog djelovanja. Djeluje protiv bora te revitalizira i regenerira umornu i zrelu kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu. Pomaže  kod akni, ožiljaka, strija, podočnjaka, bora, dermatitisa, ekcema, psorijaze, rosacee. Djeluje protiv bora te revitalizira i regenerira umornu i zrelu kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu. Pomaže također kod akni, ožiljaka, strija, podočnjaka, bora, dermatitisa, ekcema, psorijaze, rosacee.
 
Ulje ploda divlje ruže sadrži esencijalne masne kiseline: oleinsku (omega-9), linolnu (omega-6) i alfa-linolensku kiselinu (omega-3) koje su neophodne za obnavljanje stanica kože. Sadrži derivate vitamina A koji blagotvorno djeluju na obnavljanje oštećene kože. Odličan je izbor kod tretiranja ožiljaka, bora i strija te protiv prijevremenog starenja.
 
Ulje sjemenki lana bogato je bioaktivnim supstancijama (vitamini A, B, E, aminokiseline i minerali). Hranjivo, brzo upijajuće ulje odlikuje se visokim sadržajem linolenske omega-3 esencijalne masne kiseline. Posjeduje odlična svojstva vlaženja i mekšanja kože i potiče obnavljanje kože.
 
Ulje jojobe je vosak po svom kemijskom sastavu i slično je ljudskom sebumu, sadrži masne kiseline: oleinsku, linolnu, linolensku i arahidonsku.
 
Ulja sjemenki grožđa odlikuju se visokim sadržajem omega-6 esencijalnih masnih kiselina (linolne i linolenske) o kojima ovisi stabilnost i funkcioniranje nepropusne lipidne barijere kože.
 
Karit maslac (Shea butter engl.) je prirodna mast koja se dobiva iz plodova karit stabla. Glavni sastojci su oleinska i stearinska kiselina, djeluje kao emolijens i koristi se u proizvodima za prevenciju bora te za njegu atopične kože, ožiljaka i strija.
Lipidni ekstrakt cvijeta nevena djeluje protuupalno, potiče obnovu i epitelizaciju kože.
 
Lipidni ekstrakt korijena mrkve bogat je antioksidansima – karotenoidima koji štite kožu od  utjecaja slobodnih radikala. Pogodan je za njegu suhe kože.
 
Lanolin, prirodni emolijens i okluziv, sadrži kolesterol bitnu komponentu lipida epidermisa te je vrlo djelotvoran kod tretiranja suhe kože koja je sklona pojavi bora.
 
D-alfa-tokoferol – prirodni vitamin E je prirodni antioksidans koji štiti kožu od štetnog utjecaja slobodnih radikala, pospješuje mikrocirkulaciju, usporava proces starenja te poboljšava  teksturu kože.
 
 
Zašto koristiti Aromatica Smilje hidratantnu kremu?
 
Prirodna, bogata, hranjiva formula za njegu normalne, suhe, zrele i osjetljive kože lica i područja oko očiju.
 
Hrani, njeguje, obnavlja i štiti sve tipove kože od prijevremenog starenja.
 
Eterično ulje i hidrolat dalmatinskog smilja posjeduju snažno regenerativno djelovanje na umornu i zrelu kožu.
 
Brzo se upija i ne ostavlja masni trag.
 
Koža izgleda zdravije i mlađe.
 
Blago kiseli pH održava prirodnu kiselost kože što pridonosi ravnoteži rožnatog sloja epidermisa.
 
Ne sadrži parabene, sintetske mirise, boje i mineralna ulja.
 
PRIMJENA
 
Kremu nanijeti 2 do 3 puta dnevno na čistu kožu lica i područje oko očiju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.