Znanstvenici tvrde: Žene biraju "zločeste dečke" zbog hormona!

PALIŠ se na zločeste dečke? Krivi su hormoni, tvrde znanstvenici! Tijekom ovulacije, hormoni utječu na procjenu žena u pogledu odabira potencijalnih očeva svojih potomaka pa se redovito odlučuju za one koji su više seksi umjesto za one koji su pouzdaniji.

"Prijašnja su istraživanja pokazala da žene u tjednu prije ovulacije privlače seksi, buntovni i zgodni muškarci poput Georga Clooneyja ili Jamesa Bonda, ali je dosad bilo prilično nejasno zašto se upuštaju u ozbiljne veze s ovakvom vrstom muškaraca", izjavila je Kristina Durante, voditeljica istraživanja sa sveučilišta u Teksasu.

Istraživanje je bilo sprovedeno na način da su žene pregledavale online profile seksi muškaraca i onih pouzdanih za vrijeme visoke i niske razine plodnosti. Žene su zatim trebale ocjenjivati potencijalnu muškarčevu sposobnost za skrb o djetetu i kućanskim poslovima poput odlaženja u trgovinu po hranu i kuhanja. Netom prije i tijekom ovulacije vjerovale su kako će seksi muškarci više pridonijeti kućanskim obavezama.

"Pod utjecajem hormona izazvanih ovulacijom, žene se samozavaravaju i uvjeravaju kako će seksi, zločesti dečki postati odaniji partneri i bolji očevi. Gledajući kroz ovulacijske naočale gospodin Krivi postaje gospodin Savršeni", izjavila je Durante.

U drugom su pak istraživanju žene zamoljene da razgovaraju direktno s glumcima koji su glumili zločeste dečke i onima koji su glumili dobrice. Opet se pokazalo da vjeruju kako će buntovnici biti bolji očevi, no samo ako se radi o njihovim partnerima. Zanimljivo, žene su primjećivale njihove nedostatke kad su upitane kakvi bi očevi bili kad su u pitanju druge žene.

I opet smo dobile dobar razlog da za svoje nerazumne postupke krivimo hormone jer upravo su oni razlog koji nas sprječava da izlazimo s dobrim dečkima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.