Želiš se posvađati s dečkom? Pokušaj to izbjeći u ova tri koraka!

Foto: Screenshot Youtube

SVAĐE su normalni dio veze i svi se normalni parovi svađaju, ali ponekad je pametnije jednostavno izbjeći svađu. Ako je tvoj dečko napravio nešto zbog čega se imaš potrebu izderati na njega, pokušaj spriječiti bespotrebno vikanje i poduzmi ova tri koraka.

Upitaj se zna li on da je pogriješio
 
Možda radi nešto za što nema pojma da tebi ide na živce, a ako je tako, moraš mu nekoliko puta objasniti da ti to nešto ide na živce. Ako odmah kreneš sa svađom, bespotrebno ćeš uzrujati i sebe i njega.
 
Gledaj stvari iz njegove perspektive
 
Možda misli da je u pravu, možda nije siguran, ali gotovo smo sigurni da mu namjera nije izazvati svađu s tobom. Razmisli je li mu namjera bila to da te razljuti, ili je jednostavno pogriješio, ne očekujući da će to utjecati na tebe.
 
Dopusti mogućnost da si u krivu
 
Naravno da na početku svađe uvijek mislimo da smo u pravu, ali ponekad je upravo suprotno. Prije nego što počnete s jakom vikom i urlanjem, razgovarajte o problemu na smiren način, a ti dopusti da ti argumentirano pokuša objasniti svoje viđenje situacije. Možda si u krivu, možda je on u krivu, ali dijalog upravo i služi za to da naučimo nešto.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.