Zašto nam trebaju prijateljice?

Foto: Accessorize

PRIJATELJICE su obitelj koju same biramo i bez kojih ne možemo zamisliti svoj dan, a kamoli život.

Pitali smo se zašto ženama trebaju prijateljice i došli do nekoliko zaključaka.

1. Iskrenost i razumijevanje


Žene obožavaju pričati i trebaju nekoga tko će ih poslušati, razumijeti i dati koristan i iskren savjet. Muškarci nikad neće slušati i suosjećati s nama kao najbolja prijateljica, jer su jednostavno - drugačiji. Pogotovo ako je u pitanju jadikovanje.

2. Druženja


Ženska druženja, koja uključuju kuhanje, brbljanje, gledanje filmova i slično, jednostavno su neprocijenjiva i dolaze kao grupna terapija. Uvijek se nakon takvih druženja osjećamo bolje.

3. Razgovor o seksu

Sve pričamo o tome i to detaljno, a prijateljice su za to najbolja, pa možda čak i jedina opcija. Neugodnosti nema, a velika je vjerojatnost da su one imale slična iskustva. Možeš li zamisliti da takav razgovor vodiš s nekim drugim?

4. Izlasci

Izlasci u "miješanom" društvu mogu biti odlični, no izlasci s prijateljicama su nezamijenjivi. Zajednička spremanja, opuštenija atmosfera, njima se ne trebaš opravdavati otkud nekoga poznaješ, zašto te netko pozdravio ili zašto si ti pozdravila bivšeg, zašto si možda popila čašicu previše i slično (znate na što mislimo).

5. Šoping

Niti jedan muškarac ne voli šoping i time smo sve rekli. Ako i ode s tobom u pohod na dućane, ne ide zato što mu je to super, već radi "mira u kući". Prijateljice s druge strane idu u šoping, jer to obožavaju i razumiju se u to.

6. Bolji odnos

Žena koja ima svoje prijateljice, manje je ovisna o partneru, što pomaže pri izgradnji pozitivnog odnosa. Koliko se samo veza prekinulo zbog toga što je partner postao "ovisan" o onom drugom.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.