Uštedi lovu i riješi se "narančine kore": Kućni pripravci protiv celulita

Foto: Shutterstock

LJETI sve žene postaju svjesnije celulita na svom tijelu, a sama pomisao na skidanje u bikini mnogima predstavljaju pravu muku! Premda je najbolji lijek u borbi protiv "narančine kore" mix: zdrava prehrana/tjelovježba/puno vode/masaže/dobra krema, mnogima su kreme protiv celulita jednostavno preskupe, a često se  pokazuju i neučinkovitima.

Kako bi vam i financijski olakšali ovu vječitu žensku borbu, predlažemo da ove godine isprobate "kućne pripravke" sa sastojcima iz vlastite kuhinje.

Uzimati oralno:

Dvije žlice jabučnog octa umiješaj u veliku čašu vode. Dodaj 2/3 male žličice meda, čisto da popraviš okus. Ovaj napitak ispij svako jutro natašte. Ubrzat će metabolizam i pomoći pri izbacivanju štetnih tvari iz organizma.

Mazati na područja zahvaćena celulitom:


Kućni pripravak broj 1

Kofein je jedan od najučinkovitijih sastojaka brojnih krema protiv celulita pa umjesto da daješ 200 - 300 kn za kremu, kupi kanticu mljevene kave i na nju nalijepi naljepnicu sa svojim imenom te uvijek drži u kupaonicu. Pola šake kave pomiješaj s maslinovim uljem ili čak običnim baby uljem te tom smjesom dobro istrljaj i izmasiraj kritična područja. U želji za boljim rezultatom, bedra možeš omotati i folijom te ostaviti kavu da djeluje barem 15 minuta.

Kućni pripravak broj 2

Svoje omiljeno ulje za masažu pomiješaj sa žlicom jabučnog octa. Smjesom dobro izmasiraj bedra i guzu dva puta dnevno. Jabučni ocat izvrstan je u borbi protiv celulita, ali i masnih jastučića koji se najčešće nakupljaju na bedrima.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.