Trikovi s tušem i olovkom za oči koje bi svaka cura trebala znati

Foto: Shutterstock, Tumblr, Pinterest

TUŠ za oči oduvijek je jedan od najdražih sastojaka kozmetičke torbice svake žene, baš kao i olovka.

Neke žene biraju tuš, neke olovku, a neke kombiniraju ta dva proizvoda, no važno je samo jedno - da zavodljiva crta na kapku vizualno stvori prekrasne, zavodljive oči koje će "podići" cijelo lice.

Premda ih danas možemo naći u različitim pakiranjima koja uvelike olakšavaju njihovo nanošenje, samo rijetke žene zaista znaju dobro rukovati ovim malim beauty pomagačem.

Želiš li i ti postati prava profesionalka kad su tuš i olovka za oči u pitanju, svladaj ove trikove:

1. Za postojaniju boju koristi i olovku i tuš

Želiš da ti tuš traje cijeli dan? Prvo napravi liniju crnom olovkom, a zatim je podebljaj tušem.

2. Ravnu crtu možeš postići uz pomoć kreditne (ili neke slične) kartice

Premda cure na YouTube tutorijalima koriste kreditne kartice, predlažemo da za ovaj trik koristiš neku članku karticu koju više ne koristiš te da je prije prislanjanja na lice uvijek dobro očistiš.

3. Za najbolji rezultat - iscrtavanje započni na vanjskom kutu oka

Teško je napraviti lijepu crtu kad s iscrtavanjem kreneš na unutarnjoj strani oka. Kreni od vanjskog kuta, napravi crtu pod kutom koji si zamislila i zatim pažljivo iscrtavaj liniju prema unutrašnjosti oka.

4. Koristi bazu ili korektor protiv razlijevanja

Naneseš li olovku ili tuš na "goli" kapak na koji si nedavno nanijela kremu, rezultat će biti loš. Prije nanošenja olovke ili tuša na kapku mora biti baza, korektor ili sjenilo.

5. Završi svoj make-up look bež olovkom za oči

Na unutarnju liniju donjeg kapka nemoj nanositi crnu olovku - ona u bijeloj ili bež boji pomoći će da tvoje oči izgledaju veliko i odmorno. Ovaj trik koriste sve holivudske zvijezde, zašto ga ne bi isprobala i ti?

6. Kad usavršiš osnove, poigraj se s tehnikama

Tuš za oči ne moraš uvijek nanositi na isti način, no važno je samo jedno - da linije uvijek laskaju obliku tvojih očiju. Što ti odgovara a ne, shvatit ćeš nakon malo isprobavanja pred ogledalom.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.