Tri dobra razloga da ostaneš na trenutnom poslu

Foto: Salvatore Ferragamo

JE li druga ponuda baš uvijek bolja?

Ne nužno. Donosimo ti nekoliko razloga zbog kojih bi trebala dobro razmisliti prije nego napustiš trenutno radno mjesto.
 
1. Zona udobnosti
 
Ponekad promjena može biti itekako dobra. No, promjene je uvijek lakše postići kad počinješ na poznatom terenu. "Ostavite svoju zonu udobnosti samo onda kada to doista želite. Prečesto se ljudi odlučuju na velike promjene, jer time pokušavaju dokazati drugim ljudima da oni to mogu", otkriva Debbie Mandel. autorica knjige "Addicted to Stress: A Woman's 7 Step Program to Reclaim Joy and Spontaneity in Life".
 
2. Pritisak
 
Prelazak u novu tvrtku, koja k tome nudi i bolje uvjete, zvuči kao ostvarenje svih snova. No, većina radnika mora se itekako dokazati u što kraćem roku, što je ogroman pritisak, na koji možda trenutno nisi spremna. Od tebe će se očekivati velike stvari i ti moraš biti potpuno svjesna toga.
 
3. Stabilnost
 
Ako razmišljaš o prelasku na novi posao, dobro se informiraj o tome kolika je tvoja pozicija tamo stabilna. Ona pruža određeno uzbuđenje, možda i nešto više novaca, no ponekad je trenutna pozicija stabilnija od neke nove. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.