Stvari koje ne bi trebala objavljivati na Facebooku

FACEBOOK je danas postao jedan od najčešćih načina komunikacije. Osim razgovora s prijateljima na njemu možemo vidjeti i slike s predivnih putovanja, nečiju novu frizuru ili glazbu koju netko trenutno sluša, no ono što zaista ne želimo vidjeti su smiješni i srcedrapajući statusi o prekidima ili agresivni stihovi upućeni lažnoj prijateljici. No kada je Facebook u pitanju potrebno je zaštititi sebe i svoje najbliže te dobro razmisliti koje informacije javno objaviti. Aktivnosti na društvenoj mreži mogu imati ozbiljne posljedice u životu van mreže.

Negativni postovi o drugim ljudima

Pravilo je jednostavno, ljude koji te živciraju obriši sa svoje liste i zaboravi. Nema smisla trošiti energiju i pisati negativne komentare o nekome, ma čak i da ti nije stalo hoće li to doći do tih ljudi. Da, ogovaranje i kritiziranje čini te lošom i ogorčenom osobom. Zaboravi na one koje ne voliš i posveti pažnju onima do kojih ti je stalo.

Osobne informacije o djeci

Zaštite nikad dosta, pogotovo kad su djeca u pitanju. U redu je postati njihove slatke slike ako je tvoj profil zaštićen no čak ni tada nemoj objavljivati informacije o njihovoj školi, izvanškolskim aktivnostima ili puno ime i prezime.

Svoj broj mobitela

Čak i ako je tvoj profil zaštićen a tvoja lista prijatelja se sastoji od tvojih najbližih postoji šansa da tvoj broj mobitela bude zloupotrijebljen. Službeni broj je u redu objaviti javno no također budi na oprezu.

Kompromitirajuće fotografije

Za ovu točku vrijedi jednostavno pravilo: ako sliku ne možeš pokazati mami ne objavljuj je na Facebooku. Pijane, polugole fotografije pa čak i da su šaljive, jednom bi se možda mogle upotrijebiti protiv tebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.