Stručnjaci tvrde: Čitanje "Pedeset Nijansi Sive" dovodi do promiskuitetnog ponašanja

Foto: Screenshot Youtube

NEKE žene očito nisu shvatile kako su Christian i Anna samo fikcija.

Otkrilo je to istraživanje Sveučilišta Michigan, a to je da čitanje ove erotske trilogije može imati ozbiljne posljedice po neke žene.
 
Istraživanje je tako otkrilo kako čitanje knjige, a posebno sva tri djela, može dovesti do društveno neprihvatljivog ponašanja kod žena, što uključuje promiskuitet, konzumiranje alkohola, tendenciju da biraju nasilnog partnera i slično.
 
U istraživanju su sudjelovale žene u dobi od 18 do 24 godine i to one koje vole izlaziti, popiti koju čašicu te nemaju ništa protiv povremenog usputnog seksa. Tako su pronađene dvije razlike: jedna je podrazumijevala velike razlike u ponašanju između onih žena koje su pročitale knjigu i onih koje nisu, ali i između onih koje su pročitale samo jedan nastavak i onih koje su pročitale sva tri. Žene koje su pročitale samo prvi nastavak erotske trilogije, pokazale su veću vjerojatnost da imaju partnera koji pokazuje ljubomorne sklonosti, sklonosti uhođenja te onog koji će ih psihički zlostavljati. Također, kod njih je postojala i veća šansa za javljanjem poremećaja u prehrani.
 
Još je gora situacija s onima koje su pročitale sva tri nastavka. Za njih je vjerojatnije češće konzumiranje alkohola te veći broj seksualnih partnera. One žene koje su i prije čitanja pokazivale takve sklonosti, sad su ih samo dodatno produbile, zaključak je istraživača.
 
Što kažete na rezultate?

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.