Slavimo rođendan romatičnog holivudskog junaka: Sve najbolje, Ryan Gosling!

DANAS je poseban dan u redakciji Rougea! Naime, jedan od najtalentiranijih glumaca današnjice - seksi Ryan Gosling - slavi 32. rođendan.

On je jedan od onih frajera koji su nam uvijek zanimljivi i kojih se nikad ne možemo zasititi pa smo vas, kako bi propisno proslavili njegov rođendan, odlučile bolje upoznati s ovim holivudskim šarmerom.

Ryan Thomas Gosling rođen je 12. studenog 1980. godine u Kanadi, a svoju je zvjezdanu karijeru započeo još kao dijete dobivši ulogu u Disneyjevom "Mickey Mouse Clubu", a tijekom dvije godine nastupanja na tom showu živio je sa svojim kolegom Justinom Timberlakeom i njegovom obitelji.

Glumac je "mrzio svoje djetinjstvo jer su ga u osnovnoj školi često maltretirali i zadirkivali", a svoje je prve prijatelje pronašao tek u 14. godini. U prvom je razredu srednje, pod utjecajem filma "First Blood", u školu ponio velike noževe za meso kojima je tijekom odmora odlučio gađati svoje školske kolege pa je zbog incidenta izbačen iz škole.

Imao je poteškoća s čitanjem, a dobio je i službenu "dijagnozu" liječnika koji su zaključili da dječak boluje od poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje (stanje za koje je karakterističan vrlo visok stupanj motoričke aktivnosti kao manifestacija vrlo visoke aktivnosti uma). Nakon toga je Ryan (od strane ostalih učenika nazvan "Nevolja") bio prisiljen uzimati lijek Ritalin te je smješten u školu za djecu s posebnim potrebama, no tu je uskočila njegova majka koja je dala otkaz na svome poslu kako bi Ryana punih godinu dana mogla školovati kod kuće.



Prva mu je ozbiljna uloga bila ona židovskog nacista u filmu "The Believer" iz 2001. godine, koja mu je poslužila kao odskočna daska za dobivanje uloga u filmovima poput "Murder by Numbers", "The Slaughter Rule" i "The United States of Leland".

Seksi je glumac pozornost medija dobio tek nakon uloge u romantičnoj drami "The Notebook", za koju je dobio četiri "Teen Choice Awards" i jednu "MTV Movie Award". Njegova je izvedba učitelja ovisnog o drogama u filmu "Half Nelson" dobila čak i nominaciju za Oscara, a urnebesna uloga u filmu "Lars and the Real Girl" osigurala mu je nominaciju za Zlatni globus.

Čini se kako je 2011. godina bila izuzetno plodonosna za Ryana jer je glumio u tri uspješna i zamijećena filma: romantičnoj komediji "Crazy, Stupid, Love", trileru "Drive" i političkoj drami "The Ides of March".

Gosling je također i član benda "Dead Man's Bones", s kojima je izdao istoimeni album 2009. godine te krenuo na turneju po sjevernoj Americi. Ryan je također i suvlasnik marokanskog restorana "Tagine" na Beverly Hillsu, u kojem holivudski glumci odlaze na ručak ili večeru kad žele biti viđeni.

Glumac voli sve što ima veze s romantikom, a na tu su karakteristiku pale i Sandra Bullock, Rachel McAdams i Eva Mendes - koju navodno planira i zaprositi te s njom osnovati obitelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.