Šest znakova da si na "pogrešnom" putu

Foto: Cubus

ISTINA je da nikad ne treba odustati od svojih snova, no ponekad je vrlo teško ostati na "pravom" putu.

Ponekad je vrlo jednostavno zaboraviti ono što je stvarno važno, posebno ako se prepustiš da te ometa sve što se događa oko tebe. Ako još uvijek nisi svjesna da zanemaruješ stvari koje te čine sretnom, donosimo nekoliko upozorenja da si na pogrešnom putu.
 
1. Drugi donose odluke umjesto tebe
 
Jedan od jasnih znakova je činjenica da si shvatila da je sve važne odluke u tvom životu izradio netko drugi. No, činjenica je da jedino ti znaš što je najbolje za tebe. Upravo zato, živi život onako kako ti želiš, a drugi neka budu tu za davanje savjeta, od kojih ćeš neke poslušati, a neke ne.
 
2. Previše si zauzeta za uspostaviti smislene odnose
 
Drugim riječima, ako se cijeli tvoj život trenutno vrti oko posla i nemaš vremena ni za popiti kavu s prijateljicama, možda je vrijeme za odmor i podsjećanje na to koje su stvari doista bitne u životu. Možda ti posao pruža zadovoljstvo, ali bez obzira na to, trebala bi i dalje cijeniti ljude koji su u tvom životu.
 
3. Uvijek igraš na sigurno
 
Treba biti oprezan, no to nipošto ne znači da trebaš dopustiti da strah upravlja tvojim životom. Ponekad treba i riskirati, jer igranje na sigurno ponekad može biti i kontraproduktivno. Čak i ako ne uspiješ, i dalje ćeš biti uspješnija od onih koji nisu pokušali ništa, jer ćeš tako barem naučiti iz svojih grešaka. Također, jedan od pokazatelja je i biranje uvijek najlakšeg načina za ostvarivanje ciljeva.
 
4. Vidiš samo prepreke na svom putu
 
Razmišljanje samo o negativnim stvarima i nesposobnost uviđanja svega onog lijepoga u životu, jasan je znak da je vrijeme za promjene. Iako smo već naglasili kako u životu treba biti oprezan, treba znati i opušteno uživati u njemu.
 
5. Nisi završila niti jedan projekt
 
Kaže se "suđeni smo po tome što ćemo završiti, a ne po onome što smo započeli". Ako si započela neki projekt ili više njih s velikim entuzijazmom, a već na pola puta je on nestao, vrijeme je da ozbiljno razmisliš što želiš u životu i koji su tvoji pravi ciljevi. Jednom kad to otkriješ, bit ćeš u mogućnosti bolje usredotočiti svoju energiju na zadatke.
 
6. Održavaš loša prijateljstva
 
To su svi oni "prijatelji" koji te zovu samo po potrebi, koji nemaju baš uvijek vremena za tebe, ali i oni koji tebe živciraju nekim svojim "mušicama", ali se i dalje čuješ i viđaš s njima. Pravi prijatelji će uvijek biti tu za tebe, zato je krajnje vrijeme da se riješiš svih polovičnih odnosa iz života, koji ti samo crpe energiju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.