Seks, vjenčanje i ostale stvari s kojima parovi često požuruju

VEĆINA nas u potrazi je za nekim posebnim, a kad pomislimo da smo tu osobu našli često se nađemo u vrtlogu vlastitih pogrešaka. Najčešća je greška kod parova ta da stvari previše ubrzavaju, dok ih drugi pak previše usporavaju. Tako će neki čekati 8 godina prije nego što se zaruče, dok će drugi raditi na bebi već mjesec dana nakon upoznavanja. Evo nekoliko stvari koje parovi počinju raditi prerano:

Seks

U današnjem je društvu usputni seks najnormalnija pojava, što stvara pritisak na one koji bi htjeli uzeti neko razumno vrijeme kako bi dobro upoznali osobu prije nego što se upuste u intimne odnose. No to ne bi bio toliki problem da vođenje ljubavi nije na neki način obvezujući odnos. Žene će često, ne svojom voljom, početi gajiti osjećaje prema svom seksualnom partneru što dovodi do razmirice koje su potaknute suprotnim pogledima na isti odnos. Također, odnos se teže prekida u slučaju da ne funkcionira.

Zajednički suživot

Ni zajednički suživot nije najlakša stvar na svijetu te je i za to potrebno puno odricanja i kompromisa koje bi obje strane trebale poštivati. No problem je taj što druga polovica u bilo kojem trenutku odnos može napustiti jer nema čvrstog obećanja da će se veza pokušati održati. Današnjem čovjeku i same riječi koje obvezuju predstavljaju problem pa ćeš tako češće čuti "sviđaš mi se" ili "stalo mi je do tebe" nego "volim te". Na kraju krajeva, zašto kupiti kravu kad je mlijeko besplatno?

Vjenčanje

Parovi pod naletom adrenalina i pozitivnih emocija nisu skloni realnim procjenama i pametnim postupcima. Zaljubljenost nas tjera da neke stvari ne vidimo jasno, pogotovo kad su mane naših partnera u pitanju. Zbog toga će se prvih nekoliko mjeseci veze svima činiti gotovo savršenim. No kad prođe određeno vrijeme i ružičaste naočale postanu prozirne, odlučujemo možemo li vezu nastaviti ili je ipak osuđena na propast. Onima koji su požurili u brak stvari se neće tako jednostavno odvijati - barem što se papirologije tiče.

Djeca

Djeca su blagoslov i dar koji obogaćuje nečiji život. No također je i samokontrola. U mnogih se žena počinje javljati majčinski instinkt nakon što prijeđu 25. godinu a proporcionalno svakoj godini više raste i želja za osnivanjem obitelji. Nakon što naiđu na prvog “normalnijeg” partnera djevojke se zalijeću s donošenjem odluka te se već nakon nekoliko tjedana odlučuju na (pre)velik korak ne razmišljajući o mogućim posljedicama loše prosudbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.