Rješenje za male prostore: Vrata ormarića u službi oslobađanja prostora

U MALIM prostorima stvari trpamo iza vrata, no jesi li se ikad zapitala na koji bi način mogla iskoristiti sama vrata, osim za zatvaranje? Na koje bi se sve načine unutrašnja strana vrata mogla iskoristiti, nerijetko ostane nerazrađena tema, ali u malim su prostorima vrata odlično rješenje za dobivanje prijeko potrebnog prostora.

Kupaonica

U kupaonici svi imamo ogledala, na kojima su, u većini slučajeva pretinci ugrađeni u sklopu vrata koja se otvaraju. No ako to nije slučaj kod tebe, probaj nalijepiti male plastične odjeljke kako bi u njih mogla stavljati šminku.

Kuhinja

U kuhinji bi vrata ormarića mogla iskoristiti za odlaganja začina, što je odličan način za dobru organizaciju kuhinje i njenog prostora. Ako ne želiš bušilicom praviti rupe na vratima, slobodno posegni za pretincima na magnetiće koji će efikasno držati malu težinu bočica sa začinima.

Ostava

Imaš li ostavu, iskoristi njena vrata za odlaganje konzervi i suhe hrane, a ako ti prostor za odlaganje namirnica nije potreban, na vrata možeš nalijepiti ploču na koju ćeš zapisivati artikle koje je potrebno kupiti za nadolazeći tjedan ili slično.

Ukloni kantu za smeće

Ako nemaš veliku obitelj koja svakodnevno puni veliku vreću smeća, ova će ideja za tebe biti odlična. Naime, kantu za smeće slobodno možeš ukloniti i osloboditi prostor za nešto drugo, a na vrata ormarića jednostavno objesi manju vreću za smeće koju ćeš redovito mijenjati.

Nemaš kud s cipelama?

I opet dolazimo do vrata na koja možeš objesiti nosače. Tako posložene cipele bit će pregledno posložene i uvijek na svježem zraku. Ovaj trik ti može poslužiti i za nakit koji ćeš odložiti u male kutijice na vratima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.