Prirodni načini rješavanja stresa

Foto: Nick Knight/Instagram

U današnje vrijeme stres je neizbježna stvar.

Iako još nismo otkrili čarobnu formulu kako da on zauvijek nestane, donosimo onu za njegovo ublažavanje. A ona glasi:
 
1. Kućni ljubimci
 
Igra s kućnim ljubimcima dokazano smanjuju strest i nervozu, a za to je dovoljno svega nekoliko minuta.
 
2. Smijeh
 
Okruženost dragim ljudima potiče dobro raspoloženje, a kad krene stres na radnom mjestu, tu je, među ostalim, YouTube. Smijeh je dokazano povezan s nižim razinama hormona stresa kortizola u krvi. Također, on oslobađa endorfine u mozgu i opušta mišiće.
 
3. Knjiga
 
Samo šest minuta čitanja dovoljno je za reduciranje stresa, jer je ono također povezano s opuštanjem mišića i sporijim otkucajima srca. Slušanje glazbe ili ispijanje čaja imaju jednaki učinak, prema Telegraphu.
 
4. Mama
 
Ne kaže se uzalud kako mama zna najbolje. Istraživanje objavljeno u časopisu Proceedings of the Royal Society B pokazalo je kako mladim djevojkama pod stresom, nakon telefonskog poziva njihovim majkama pada razina hormona stresa kortizola u slini, a povećava im se razina oksitocina, hormona ljubavi.
 
5. Čokolada
 
Sigurni smo da će ovo mnogima biti najdraža točka, ali da, istina je - tamna čokolada pomoći će ti u ublažavanju stresa. Istraživanje iz 2009. godine otkrilo je kako 1,4 grama tamne čokolade dnevno, za dva tjedna može pokazati itekakve rezultate po tom pitanju.
 
6. Trač
 
Nekima će i ovo biti draga točka, iako takvo ponašanje nije previše pohvalno. No, stručnjaci su otkrili kako bi od tračanja mogli imati itekakve koristi u ublažavanju stresa. "Širenjem informacija o osobi koja se ponaša loše, skloniji smo osjećati se bolje", zaključili su.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.