Prijateljica voli pogrešnog: Kako se (ne) ponašati?

Foto: Roberto Cavalli

JESI li ikada morala tješiti prijateljicu koja se našla u ljubavnom trokutu s muškarcem kojeg voli i ženom koju on (očito) voli?

Vrlo vjerojatno jesi, jer takve situacije danas nisu rijetkost. Ne postoji način kako da joj objasniš da se ne upušta u to, jer te neće poslušati. No, postoje stvari koje joj moraš napomenuti, kako bi joj ipak stavila "bubu u uho" da razmisli o njima i sama dođe do zaključka da radi protiv sebe.

1. Kako to da još uvijek nije ostavio curu ili ženu?


Ako to traje već neko vrijeme i on stalno odgađa odlazak iz veze u kojoj kako kaže "nije sretan", vrlo vjerojatno nikada niti neće otići. Točnije, neće zbog nje, možda zbog neke druge hoće. Je li doista spremna toliko čekati nešto što se možda nikad neće dogoditi?

2. Je li on važniji od obitelji i prijatelja?


Obično se takva "zamjenska žena" prilagođava njegovom rasporedu, pa često zaboravi da osim njega ima obitelj i prijatelje. Krene s preskakanjem obiteljskih ručkova i prijateljskih kava i izlazaka, a završi potpunim ignoriranjem istih. Ili još gore, javljanjem samo kad on nema vremena. Tko će joj ostati jednog dana? Vrlo vjerojatno nitko! Bi li mogla tako cijeli život?

3. Sve se vraća, sve se plaća!

Ako se uzme u obzir činjenica da je moguće da on ipak ostavi svoju curu i započne nešto ozbiljnije s njom, tko garantira da  to isto on neće napraviti i njoj? Kako će se tek onda osjećati?

Shvaćamo u potpunosti frustraciju u kojoj nekome tko ti je drag nikako ne možeš objasniti da radi sebi na štetu. No, nipošto joj nemoj okrenuti leđa. Od ljudi koje voliš se ne odustaje. Izdrži, vrijedit će...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.